Скандальний коледж "РЕГІК" відновив навчання

Скандальний коледж
1
Скандальний коледж "РЕГІК" відновив навчання

Питання із коледжом «РЕГІК» ще на тому тижні було одним із найбільш «гучних» на Рівненщині. Під стіни обласної ОДА вийшли діти з вимогою продовжити їм зупинене навчання в коледжі і вимогою аби влада відреагувала на ситуацію в навчальному закладі. 

Гроші заплатили, а навчання нема: обурені студенти коледжу "РЕГІК" прийшли пікетувати Рівненську ОДА

Того дня в стінах ОДА зібрались за круглим столом частина засновників коледжу та представники адміністрації. Заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук - Кривко зазначила, що якщо найближчим часом не відновиться навчання- влада звертатиметья до Міністерства освіти, аби ті перевірили ліцензійну діяльність закладу і у разі недотримання цих умов переглянули ліцензію коледжу і можливість його реорганізації по іншим навчальним закладам.

Ми вирішили дізнатись яка ж ситуація з навчанням сьогодні, 24 квітня. Чи переїхали діти з приміщення "МЕГУ" які розірвали договір з "РЕГІК", та чи задоволені діти змінами.

Як і анонсував поновлений судом директор Петро Тадєєв, студенти переїхали в приміщення «Європейського університету» і вже там навчаються. 

"Вже з понеділка коледж розпочав навчання в приміщенні «Європейського університету». Студенти задоволені, що після двотижневої перерви знову повернулись до навчального процесу. Я неодноразово розмовляв зі студентами, вони із розумінням поставились до ситуації і 23 квітня вийшли на навчання. Викладачі майже в 100%-му  складі вийшли на роботу, всі націлені на продовження навчання і на те, щоб більше таких «зривів» у навчальному процесі не було. Наразі заклад працює у звичному режимі відповідно до чинного законодавства. Всі дійшли згоди, що наше основне завдання – працювати і не порушувати навчальний процес. Проте ми маємо проблему із передачею документації, майна коледжу, і найболючіше питання – це передача трудових книжок, наказів, до яких працівники коледжу не мають доступу, бо їх не пускають в попереднє приміщення"- коментує Петро Тадєєв.

Пан Петро переконує, що відправив усі відповідні листи до влади, стосовно того що заклад працює і підстав для перевірок немає, адже навчання відновлено.

Варто зазначити, під час першої зустрічі в приміщенні «Європейського університету» діти обурювались станом спортзалу. Очільник закладу підтверджує, що він дійсно потребує ремонту і розпланує цю необхідність. Переконує, що буде домовлятись про можливість студентами відвідувати за договором басейн.

Також у закладі наразі не функціонує буфет. Це безумовно, неприємнй факт який потребує реакції. Один із студентів "РЕГІК" має власний бізнес пов'язаний з харчуванням і керівництво запевняє, що вже розглядають можливість співпраці.

Сайт "ВСЕ" поспілкувався з студентами закладу, аби дізнатись стан навчання в коледжі:

"Добиратися до навчального закладу зручно, ходять дві маршрутки. Аудиторії не гірші, від тих, які були в попередньому приміщенні. Парт, стільців усім вистачає. Є також класи, укомплектовані компютерною технікою. Та головне ми задоволені тим, що залишились усі викладачі, які в них вели пари і навчальний процес відбувається на тому ж рівні, що і раніше. Плата за навчання додатково ні з кого не береться. Хотілось би, аби як найшвидше відновили буфет" - коментує студентка 4 курсу Ольга.

Комп’ютерну техніку орендували, і в тому числі є договір із Рівненським  кооперативним економіко-правовим коледжом. Проте зараз важливіше в коледжі «розвернути» обладнання для лабораторних занять. Саме тоді відновиться повністю повноцінна робота закладу.

Та основною причиною конфлікту все ж були розбіжності між засновниками закладу. Одним із них є "МЕГУ" та донька керівника університету. Саме Анатолій Дем'янчук був присутній і на зустрічі в ОДА. Тоді йшлося про необхідність проведення зборів і конструктивне легітимне вирішення долі "РЕГІКу".Проте, коли вони відбудуться наразі не відомо.

 

1
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі