Рівне більше не "пустеля Гобі", а футбольна Сахара

Рівне більше не
0
Рівне більше не "пустеля Гобі", а футбольна Сахара

Чимало футбольних фанатів одразу запитають: чому такий заголовок?

Про все по порядку.

Одразу хочу сказати, що цим матеріалом не хочу «розводити» «зраду» чи «перемогу». Просто спробую показати максимально об’єктивну картину, що є і чому так.

Чому Сахара? Бо це найбільше пустеля в світі! Це вам не якесь там Гобі.

Хто пам’ятає, то саме за вислів «пустеля Гобі» ми повинні дякувати Віталію Кварцяному. Якось так він назвав Рівне, яке було, на той час, було без професійної футбольної команди. Втім, саме на той час такою «пустелею» наше місто назвати було важко. Принаймі, обласний футбол вболівальники бачили, оскільки в Чемпіонаті Рівненщини з мінливим успіхом виступали команди з центру. Були колективи і з області, які проводили ігри в Рівному. Це я про команди на кшталт «Малинська», «Садового», і так далі.

Після цього великий футбольний бум «накрив» Рівне. «Верес» відродився. Початок. Друга ліга. Срібло Другої ліги. Перша ліга. Скандальна бронза Першої ліги. І нарешті УПЛ. І вже запланована «шістка» в УПЛ.

Цим, безумовно, «Верес» уже вписав себе в історію. Креативний підхід менеджменту, робота з вболівальниками і взагалі цікаве навколофутбольне життя. Що вже говорити про рекорди відвідуваності матчів? Вони були і не один раз!

Що ми маємо тепер?

Правильно. «Верес» в шістці, але…

Фактично, у 2018 році Рівне залишилося без футболу. ВЗАГАЛІ.

Шоковані?

Так і є.

«Верес» нині в сезоні постійно грає у Львові домашні матчі. Нема в нас стадіону. За нього взагалі окрема розмова. Але ж факт. Вболівальники з Рівного на домашні матчі рівненської команди їздять до Львова.

«Верес» U21 у 2017 році грав домашні матчі на «Авангарді», але не пішло. Є таке враження. І поки у 2018 молодіжка в Рівному ще не зіграла. І не зіграє. Грають на Львівщині.

«Верес» U19 грає теж на Львівщині. Варто згадати, що на базі команди НУВГП («Водник») якраз мав базуватися молодняк «Вереса». Гучна прес-конференція, подаровані шалики, підписані договори і практично все: історія з «Водником» закінчилася. Він уже не з «Вересом», чи «Верес» не з ним. Факт - вони розійшлися, і не важливо чому.

Тепер ще трішки про основний «Верес». В 2017 році команду зареєстрували у Львові. Це сколихнуло футбольне суспільство. Rоментарі з цього приводу то з’являлися, то зникали з офіційного сайту. Чому? Невідомо. Але ж факт – «Верес» зареєстрований у Львові. Не так давно був ще один «вкид» інформації, що «Верес» стане «Галичиною». ЗМІ пишуть, а зі сторони клубу жодної офіційної заяви чи спростування. Це можна було списати на злі умисли темних сил якби не… Якби не інформація, що «Верес» прийняли в Львівську федерацію футболу, але тимчасово, але з припискою і рекомандацією «на черговій Конференції Федерації футболу Львівської області (відбудеться наприкінці року) прийняти Товариство з обмеженою відповідальністю «Футбольний клуб «Верес-Рівне» в асоційовані члени». Тобто в кінці року 2018 візьмуть вже в повноцінні члени. Поки що це логічний домисел, але можна його назвати фактом.

Тож, звівши все сказане вище – «Верес» практично львівський. Написав «практично», бо не розвожу «зраду» і тримаємось об’єктивності. Тут просто аналіз. У «Вересі» залишились рівненськими, напевне, тільки вболівальники, президент та частина менеджменту.

«Верес» - це не весь рівненський футбол. Не забуваємо за обласні Чемпіонати Першої та Другої ліг.

І далі по фактах.

В Першій лізі вже давненько не було команди з припискою до назви «Рівне». Хоча першоліговий футбол на «Авангарді» рівняни могли бачити у виконанні ФК «Малинськ», ФК «Садове» згадані мною раніше. Вони в себе вдома не грали. Бо будували власні поля. Інколи аматорська футбольна еліта Рівненщини сходилася у кубкових матчах на «Авангарді». Там можна було побачити ще «ОДЕК» та інших. Але все ж, в обласному центрі футбол бачили, хоч і без своєї, без рівненської команди.

Окрім цього, «ОДЕК» та «Малинськ» матчі аматорського Чемпіонату України теж грають вдома, в себе на полях. Цього Рівне теж не побачить.

Тепер про Другу лігу. Тут рівненським старожилом був «Водник» НУВГП. Так, це той, що з «Вересом» об’єднувався і співпрацював. Але і його тепер не буде. Через проблеми з фінансуванням, команду на змагання не виставлятимуть у новому сезоні. Це, фактично, при всьому готовому для команди в університеті.

Про футбольну базу Рівненщини взагалі не говорити, а хочеться тихо сісти в куточку і ридати. Насправді.

 На Ювілейному стаідон «Хімік» простоює-занепадає. Чому так? Невідомо. Тепер і «Водник».

Всі чекають старту реконструкції «Авангарду», та всі забувають одне але… На стадіоні грають матчі. Тренуються на базі. Але де? Де хоч натяк на плани такої бази на теренах Рівненщини? Нема, або ж «миші з’їли».

Про епопею з реконструкцією самого «Авангарду» вже просто втомився писати. Проект згубили-знайшли, пройшов експертизу - його нема в Рівному. Факт поки один. Реконструкція не розпочалася і невідомо, коли розпочнеться.

Також святкуємо вже якусь-то річницю обіцянки будівництва «стадіону від УЄФА» біля «Авангарду» за програмою «хет-трик». Його теж нема. І не буде, напевне (пам’ятаймо, я не розвожу «зраду»). Точно збудують, але коли? Віримо!

Підсумовуючи, нині жодного запланованого офіційного календарного футбольного  матчу у Рівному у 2018 році нема. Можливо, за місяць-другий, рік-другий ситуація зміниться… Можливо.

Тепер питання. В Рівному є футбол? Де футбол? Ні? Ніхто не бачив?

Сахара…

Віктор Самчук

P.S.Кому цікаво, невелика ретроспектива давніх і не дуже гучних заяв. Ну і, старався говорити тільки фактами. 

Президент рівненського "Вереса" розповів чому народний клуб поза політикою і коли побудують новий стадіон 

 Хто і чому не дає тренуватися "Вересу" у Рівному?

 Біля рівненського "Авангарду" продовжують планувати збудувати поле зі штучним покриттям 

Стадіон від УЄФА в Рівному буде, але невідомо коли [+ВІДЕО]

Стадіонна епопея у Рівному: був один - стане три! 

Стадіон від UEFA в Рівному: "тіньова" сторона

«Привіт з пустелі Гобі!» або Як у Рівному будують місцеву «Барселону»  

Справа стадіону від УЄФА у Рівному зрушилась з мертвої точки  

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі