Рівне очолило всеукраїнський "рейтинг" з нестачі шкіл та садочків, але міська влада каже - все не так погано

Рівне очолило всеукраїнський
0
Рівне очолило всеукраїнський "рейтинг" з нестачі шкіл та садочків, але міська влада каже - все не так погано

Майже у кожному великому місті України спостерігається проблема нестачі шкіл та дитячих садочків. Рівне очолило "п`ятірку в рейтингу" міст у яких повільно будується соціальна інфраструктура. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на засіданні Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти.

"Ми взяли інформацію Інституту освітньої аналітики - приблизно 50% міських шкіл переповнені – з двома, а інколи навіть трьома змінами та переповненими класами – більше 27 учнів в класах. Є міста, де майже 100% шкіл переповнені. Ми зробили аналіз ситуації в обласних центрах України і бачимо, де ведеться активне будівництво житла - дуже повільно будується соціальна інфраструктура, зокрема школи та дитячі садки. Така тенденція простежується майже в усіх обласних центрах України, найгірша ситуація у Рівному, Чернігові, Луцьку, Тернополі та Києві. Тому питання до місцевих органів влади – чому видаються дозволи на будівництво житлових комплексів без належного забезпечення соціальною інфраструктурою?" - сказав Лев Парцхаладзе.

Як повідомили в міському управлінні освіти, в закладах дошкільної освіти Рівного зареєстровано 8183 дитини віком від народження до 6(7) років. З них 1056 дітей віком від 6 (7) років, 1455 дітей 3-го року життя. В 2018 році в садочки Рівного було зараховано 2940 діток віком від 2 - 7 років.

В закладах дошкільної освіти виховується 11245 дітей  віком від 2 до 6 (7) років). На 100 місцях виховується 126 дітей. У 2019 році планується розширення мережі садочків:
- відкриття дошкільної групи в садочку №7 (25 місць, травень);
- відкриття ЗДО №17 (125 місць) вересень;
- відкриття додаткової групи в садочку №37 (25 місць);

- відкриття приватного садочку на Щасливому в серпні 2019.

"Відповідно до ст. 9 Закону України про дошкільну освіту - діти можуть здобувати дошкільну освіту в закладах дошкільної освіти не залежно від підпорядкування , типів і форми власності; у структурних підрозділах юридичних осіб приватного і публічного права; у сім'Ї, за сімейною(домашньою) формою; за допомогою фізичних осіб, які мають педагогічну освіту; за допомогою фізичних осіб-підприємців, основним видом діяльності яких є освітня діяльність. Законодавством передбачено обов'язкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку.

З метою забезпечення дошкільною освітою дітей, які не відвідують дошкільні заклади , в місті Рівному в кожному закладі дошкільної освіти створені консультативні центри для надання психолого-педагогічної консультативної допомоги. Для дітей старшого дошкільного віку пропонується відвідування груп з короткотривалим перебуванням без харчування. На базі ПДМ функціонує група з короткотривалим перебуванням для дітей, які не відвідують ЗДО. Також проводиться соціально-педагогічний патронат дітей, що виховуються в умовах сім'ї. Для дітей з особливими освітніми потребами в "Центрі Пагінець" функціонує група соціально-педагогічного патронату, консультативний пункт. В минулому навчальному році через зазначені вище форми, здобули дошкільну освіту 561 дитина віком від 3 до 6(7) років. Проведена робота дала можливість охопити дошкільною освітою 96 % дітей віком від 3 до 6(7) років. Ст. 15 Закону України "Про дошкільну освіту" зазначено статус Закладу дошкільної освіти: державної, комунальної, приватної , корпоративної форми власності. А також права та обов'язки закладу дошкільної освіти мають фізична особа-підприємець або структурний підрозділ юридичної особи приватного чи публічного права, основним видом діяльності яких є освітня діяльність у сфері дошкільної освіти". - зазначили у міському управлінні освіти. 

 

Фото ілюстративне 

0
# Рівне # дошкільна освіта # садочки # Міське управління освіти
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі