Рівненська нерухомість: як ринок оживає після карантину

Рівненська нерухомість: як ринок оживає після карантину
0
Рівненська нерухомість: як ринок оживає після карантину

Одна із сфер, яка мала відчутно постраждати під час карантину – це нерухомість. За останні кілька місяців активність в цьому виді діяльності та інвестування призупинилася. Чимало експертів всеукраїнського рівня робили прогнози, що ж буде далі. Ми вирішили не стояти осторонь та поцікавилися у кількох агентствах нерухомості про стан справ у Рівному та області.

Першим до кого звернулися – «Кадет СВС». Керівниця агентства Інна Подоліна відповіла на наші запитання.

– Під час карантину ми взагалі майже не працювали. Не було ні попиту, ні пропозицій. Активностей стосовно продажів і покупок майже не було. Об'єкти ж потрібно і подивитись, а цього зробити не можна було. Єдине що ми проводили консультації наших клієнтів.
Ще один пункт, який був дуже популярний – це саме оренда дачі чи заміського будинку. Було і кілька звернень стосовно купівлі аналогічних об'єктів. Після послаблення карантину ринок активізується. Мова ведеться про купівлю, продаж та оренду. Навіть є вже активності по комерційній нерухомості. Стосовно цін, то особливих змін нема. Якщо порівнювати із докарантинним періодом, то вторинний ринок житла «присів» на 10-15 %. Новобудови зашилися в ціні на попередньому рівні. Важливо і те, що ми не знаємо, що буде далі. Як відреагує ринок і люди, і на скільки часу це все затягнеться, поки не відомо
, – розповіла Інна Подоліна.

Також за аналізом ринку нерухомості Рівного за коментарем ми звернулися до Юлії Зелінської, яка керує агентством «Артмеміда».

– Кожен ріелтор має свій сегмент і має свою спеціалізацію. Тому важко сказати за весь ринок. В загальному, за березень, квітень і травень спостерігається невелике середньостатистичне просідання цін. І надходження нових, і продаж об'єктів поступово зменшувався. На ринку залишилися самі мотивовані продавці та покупці. На теперішній момент, в кінці травня, пропозиція збільшується. Попит наразі тільки активізується. Покупці зараз керують ринком, вони торгуються, дивляться. Загалом за відчуттями, на ринку ціни зменшилися на 10-15 відсотків. Якщо говорити за будинки і дачі, то зараз весна і в цей період завжди на цей сегмент є попит. Плюс карантин зіграв свою роль. Тому, за дачні чи приміські будинки є дуже багато дзвінків та зацікавленості. Всього на ринку зараз (згідно бази) близько 1500 будинків продається, 400 однокімнатних, 399 двокімнатних, 366 трьох кімнатних квартир. Ринок у нас дуже великий і насичений. Спрогнозувати на майбутнє зараз щось дуже важко,
– прокоментувала Юлія Зелінська.

Третім агентством, яке відповідало на наші запитання стало «Гід Ріелті». Його представник Ігор Гойда є ще і членом Асоціації фахівців з нерухомості України.

– Наше агентство під час карантину не працювало. Відповідно, особливого нічого не було. Таке ж і від колег чув. Зараз ситуація не проста, але ті, хто хотіли продавати, то продають, а хто хотів купити – купує. Відчутного зниження цін не відчув. На приміські будинки зараз попит вищий, аніж раніше. Побільшало і тих, хто їде в село спробувати себе у фермерстві. Покупці очікували падіння цін, але воно не відбулося. Одна із причин, це відсутність альтернативи у вкладанні коштів. Чимало людей познімало депозити, щоб придбати нерухоме майно. Сьогодні на майбутнє давати прогнозів взагалі не можна. Ми не знаємо, як буде жити ринок. Є багато факторів не залежних від нас. Серед таких - це привабливість проживання в Рівному, наскільки буде зайнятість та комфорт населення. Падіння цін свідчить про непривабливість міста. Зниження нікому не вигідне,
– поділився Ігор Гойда.

Прочитавши все вищезазначене, можна зробити висновок, що потроху ринок нерухомості у Рівному та області оживає. Втім прогнозувати майбутнє ніхто не береться. Карантинні обмеження ще не зняті і можливих сценаріїв розвитку може бути декілька. Тому висновки зі слів наших експертів зробить кожен сам.

За матеріалами charivne

Читайте також: У Рівному бабуся сплела з постільної білизни канат і хотіла вибратись з квартири через вікно (ФОТО)

Читайте також: «Укрзалізниця» відкрила ще 12 напрямків поїздів

Читайте також: Рівненщину «накриють» грози: поради рівнянам від рятувальників

0
Суспільство Економіка
Найцікавіші матеріали
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі