Рівненський міжнародний аеропорт повинен відновити роботу

Рівненський міжнародний аеропорт повинен відновити роботу
0
Рівненський міжнародний аеропорт повинен відновити роботу

19 травня відбувся форум «Рівне: Аеропорт 2.0», метою якого стало напрацювання дорожньої карти розвитку аеропорту, що має стати точкою капіталізації регіону, сучасним центром туризму та ділової активності.

Цей захід є спільною ініціативою міського голови Рівного Олександр Третяк за підтримки обласної ради та обласної державної адміністрації.

Участь в обговоренні взяли авіаперевізники та представники туристичних операторів, фахівці з питань розвитку аеропортів.

«Це пріоритет для мене, як міського голови та усієї нашої команди. Саме тому ініціював зустріч з керівниками області, авіаперевізниками та представниками туристичних операторів, питань розвитку аеропортів. Впевнений, що тільки спільними зусиллями ми можемо рухатися по вибору правильного шляху», –  зазначив Олександр Третяк. – «Надважливо, щоб Рівненський міжнародний аеропорт міг приймати не лише вантажні перевезення, а й пасажирські рейси».

Зараз аеропорт на порозі важливого питання менеджменту і хто буде далі управляти підприємством. Адже саме зараз відбувається конкурс на посаду керівника аеропорту.

Жанна Бондар – Голова правління ГО «Асоціація туристичних агентств Рівненщини» говорить про те, що попри пандемію, туризм в області мав лише 25 відсотків падіння. Тим самим Рівненщина має потужний потенціал, а також аеропорт стане поштовхом для залучення інвестицій та розвитку бізнесу.

Експерти у сфері авіації, присутні на заході, відзначають, що рівненський аеропорт не відповідає сертифікаційним вимогам, що містяться в нормативних документах, які необхідні для забезпечення належного рівня безпеки польотів і роботи авіаційного та іншого персоналу в процесі експлуатації аеропорту, дотримання яких необхідне для забезпечення якісної, надійної та безпечної роботи.

То ж насамперед треба забезпечити технічні можливості та пройти сертифікацію.

Тим самим міський голова чекає від нового керівника чітких пропозицій для того, щоб у Рівному повноцінно почав працювати Міжнародний аеропорт.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі