"Різдвяна казка", - мешканець Рівненщини поділився враженнями від Кубку світу з біатлону

0
"Різдвяна казка", - мешканець Рівненщини поділився враженнями від Кубку світу з біатлону

Неможливого нічого немає. Хочу на біатлон – їду на біатлон. Або як запитали мого сина – А твій батько вболівати чи виступати туди їде? А що, раз так питають, значить ще є порох в порохівницях.

Хоча як виявилось краще мати термобілизну ніж порох :)

За місяць до старту..

Це був мій подарунок на наше сімейне свято. Я думав щоб такого придумати і придумав. Квитки на 3й етап Кубку світу з біатлону у Новє Место, Чехія.

За день до старту…

Збір групи у Львові, географія вболівальників від Краматорська до Івано-Франківська, декілька чоловік з Рівненщини, але всі між собою не знайомі. Правила, інструкції і в дорогу. Польський Краків у снігу, Чехія зустріла сірим асфальтом. А де ж завірюха, лапатий сніг і біатлонна траса?

За дві години до старту…

Швидке поселення в готель у Брно, а це за 65 кілометрів до стадіону. Водій, гід, всі вперше по цій дорозі їдуть. Думали заїдемо за годинку. Ага. Дороги вузенькі, бажаючих багато, стоянки заповнені, поліція не пускає. Висаджуємось за кілометра два і пішком в ліс на зустріч невідомості.

За двадцять хвилин до старту…

Ліс та і ліс, таблички, вказівники, люди з прапорами. Де ж той біатлон???

Зимовий ліс Моравії, десь тут знайшла свої горішки Попелюшка

І ось останній горбок, а за ним…тонни світла (старти відбувалися у вечірній час при штучному освітленні), білюсенький сніг, тисячі вболівальників, сотня децибелів труб, трещоток, і всього того що кричить, свистить, бамкає, бомкає. Вивчаємо де наша трибуна, показуємо квиточки і поринаємо у казку. Прапором із надписом Здолбунівщина розмахуємо, фотографуємося, при вітанні українських вболівальників організаторами на стадіоні –кричимо у відповідь. Заодно оком роздивляюся де і звідки люди з українськими прапорами, а їх було чималенько і це дуже тішило!

Казка посеред лісу – тисячі вболівальників і дві сотні найкращих біатлоністів світу

Старт

В телевізорі все просто. Тобі все показують і розказують, а ти лише кулаки тримаєш за своїх. Тут все набагато закрученіше. Поки одні стартують і про них говорять, коротко представляючи, інші вже залітають на першу стрільбу. Сюжет додає інтриги, коли одні ще стартують, інші на першій стрільбі лежачи, а хтось вже на стрільбі стоячи. А ось і перші фінішуючи. Оооо, голова обертом, всі кричать не затихаючи. Спринт – це все швидко, добре що навпроти чотири екрани :) Найбільшим враженням першого дня стала навіть не гонка, а атмосфера стадіону, сам стадіон посеред лісу. Це дійство організовували і обслуговували сотні волонтерів, спеціалістів на всіх ділянках траси, режисери, оператори. Напроти нас були з десяток телеканалів в т.ч і Матч ТВ із скандально відомим коментатором «Губарем».

 

Місце преси поруч із фінішною стрічкою

Музичний супровід заїзду спортсменів на стадіон був так вдало підібраний, що одних він підганяв, інших підбадьорював, а ще когось веселив. Вболівальників так точно. На нагородженні, яке дуже швидко організовується, на відміну від багатьох змагань, залишилося декілька тисяч бажаючих привітати переможців. Хоч серед них не було чехів! Завершальним акордом під який покидали всі стадіон був мотив улюбленої не тільки дітьми казки «Три горішка для Попелюшки», яка відзначила своє 45 річчя з дня виходу і який частково знімався і у Моравії та визнаний найкращим казковим фільмом 20 сторіччя у Чехії!

Гонки

Як кажуть досвідчені вболівальники, щоб відчути дух гонок, треба йти ближче до траси, до спортсменів, що ми і зробили. Тут вже були свої особливості. Немає розпорошеності уваги і є можливість підтримати кожного біатлоніста, тому горло ми своє не шкодували.

Вдалося зблизька сфотографувати спортсменів, з деякими зробити селфі, як от, наприклад молодим канадським біатлоністом, який відзначився тим, що бігав гонку з оголеними ногами, радів своїм результатам і постійно посміхався. І хоча ці результати в четвертому десятку, та для молодого хлопця вони двічі ставали "персонал бест" в його дорослій біатлонній кар’єрі.

 

 

Жюль Бурнотт одразу після фінішу і трохи згодом) з автором блогу

 

Саме тут можна побачити як працюють тренери, сервіс команда.

Живі емоції гонки

Після гонки

Додому тут поспішають не всі. Виявляється, окрім наметів, де постійно щось смажиться, печеться, розливається є ще загадкові вболівальницькі намети. І  ми їх знайшли…Це щось) Жива музика, братання народів. І хоча в цих наметах я бачив і поляків, німців, французів, словаків, та все ж лише чехи і українці мали чисельні команди, здатні співати, танцювати, кричалки кричати. Все це у комфортній теплій атмосфері, адже в цих наметах, довжиною метрів 100, є теплі пушки і гаряча їжа та напої.

Вболівальницький намет – заходиш холодний і голодний, виходиш теплий і ситий)

Всім було дуже весело, обговорили і переговорили все на світі. Закріпили нові знайомства. До речі про знайомства. На диво більшість із них були …не з числа групи з якою їхали і це дуже дивно, навіть з рівненськими не поспілкувалися. Хоча люди в групі були обізнані і інтелігентні, може просто не відчувалося,  що буде ненав’язлива розмова.

Від Краматорська до Франківська люблять біатлон в країні
А от з луцькою парою все пішло «на ура»! так само як і з здолбунівсько-харківською, яких зустріли на третій гонці просто на трибуні! Анатолій вже зробив коротеньке відео з гонок і воно дуже передає дух того, про що я пишу.

Ще одна група ентузіастів трапилася зі столиці. Це дуже привітні люди, справжні вболівальники та українці, серед них є і доцент універа і менеджер програм українського ТВ каналу і фотограф. З цією «бригадою» ми потрапили у телевізійні сюжети на декілька каналів і у фотооб’єктив репортерів, тепер наші фейси красуються багато де) і на головному біатлонному сайті країни теж. Впевнений, завдяки красі дівчат і…трішечки моєму чудернацьому капелюху.

Скрін шот відео на телеканалі Євроспорт

 

Скрін шоти фото на головному сайті про біатлон в Україні

 

Надзвичайно важливо що мета поїздки – підтримати збірну і відпочити була реалізована повністю. Підтвердженням другого пункту декілька власних фото, підтвердження першого – коментар капітана нашої збірної Олени Підгрушної.

 

А ще мені дуже хочеться процитувати слова однієї дівчини Катерини, яка написала їх під моїм постом у соціальних мережах: Після Вашого посту дух вболівальника прокинувся, напевно, не тільки у мене, а й більшості тих, хто його читав! УКРАЇНО, ВПЕРЕД! ЗА НОВИМИ ПЕРЕМОГАМИ!

Всім гарних свят, дуже хочу передати почуте, побачене, відчуте разом із дружиною Марією і всіма вище описаними вболівальниками кожному, хто прочитає цей блог!

 

Здолбунів – нове місто на міжнародній карті любителів біатлону


ВІДЕО Анатолій Король

0
# Кубок Світу # Микола Орлов # біатлон
Читайте також
1545
Рівненські дзюдоїсти перемогли на Кубку Світу
На Кубку Світу з дзюдо серед паралімпійців рівняни зуміли підкорити п'єдестал та завоювали нагороди.
0
Читати далі
2302
Рівненський кікбоксер здобув срібло Кубку Світу
Двоє рівнян в складі збірної України виступили на Кубку Світу з кікбоксингу, що проходив в угорському Будапешті.
1
Читати далі
2365
7 медалей здобули рівненські каратисти на Кубку Світу (ФОТО)
6 квітня 2019 року у Полтаві відбувся 2-й відкритий Міжнародний турнір "КУБОК СВІТУ 2019" з куодокіокушин карате.
0
Читати далі
1343
Рівнянка Ольга Полюк сьогодні змагатиметься на Кубку Світу
Сьогодні в Мінську відбудеться черговий етап Кубку Світу з фрістайлу в дисципліні акробатика.
0
Читати далі
2025
Борці з Рівненщини завоювали медалі Кубку Світу (ФОТО)
1-2 грудня у Будапешті відбувся Кубк Світу з панкратіону. В збірну України входило і двоє бійців із сарненської академії бойових мистецтв "Берсерк".
0
Читати далі
1748
Рівнянин Михайло Романчук здобув золото у Токіо
Знову Михало Романчук на п'єдесталі. Вчора наш плавець в Токіо на етапі Кубку Світу здобув бронзу на дистанції 400 метрів вільним стилем.
1
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі