Нещодавно відремонтований міст у Сарнах на Рівненщині руйнується. У шляховиків - обшуки

Нещодавно відремонтований міст у Сарнах на Рівненщині руйнується. У шляховиків - обшуки
1
Нещодавно відремонтований міст у Сарнах на Рівненщині руйнується. У шляховиків - обшуки

Аварійний міст у Сарнах тривалий час турбував місцевих мешканців та усіх хто рухається трасою "Городище - Рівне - Староконстянтинів" через місто. Врешті вдалося домогтися його ремонту і Служба Автомобільних Доріг оголосила тендер на суму понад 8 мільйонів гривень. Втім, роботи були виконані "халтурно" і тепер активісти ладні перекривати трасу, аби хоч якось домогтися виправити недоліки. Однак, сайту "ВСЕ" стало відомо про те, що САД у Рівненській  області підозрюють у змові з ТОВ "ЄВРО ПЛЮС БУД" та за цим фактом поліція проводила обшуки, а суд арештував майно. 

Міст у Сарнах

Переможцем тендеру на ремонт мосту у Сарнах стали ТОВ «ЄВРОПЛЮСБУД» і у 2018 році взялися його ремонтувати. 

Однак у березні цього року, активні містяни помітили неякісне виконання робіт підрядною компанією. Шви на мосту почали буквально розсипатись і утворювати глибокі ями. Втім, як запевнили тоді редакцію "ВСЕ" у Службі автомобільних доріг у Рівненській області - роботи не були прийнятими. Тому аби підписати акти виконаних робіт "Європлюсбуд" мали б усунути недоліки. 

Читати: Міст, що ремонтують у Сарнах, можуть не оплатити через халтуру


березень 2019. Фото Діма Радько

Однак, станом на сьогодні, як стало відомо сайту "ВСЕ", міст таки прийняли в експлуатацію з явними порушеннями та неякісно виконаними роботами: 

"Підряднику було направлено лист з інформацією по деформаційних швах. В рамках передбаченого договором гарантійного терміну підрядник погодився з вимогою Служби автомобільних доріг - усунути недоліки. Сьогодні інженер з якості та технічного контролю спілкувався з керівництвом підрядної організації, яка займалась шляхопроводами в Сарнах. Підрядник обіцяє в серпні усунути недоліки по деформаційних швах на шляхопроводах" - коментує речник САД у Рівненській області Дмитро Леонтіюк.

На жаль, дізнатись точну дату прийняття мосту в експлуатацію та прізвище відповідальної особи нам не вдалося. Заступник начальника САД Микола Козачок пообіцяв дати номер телефону відповідальної особи, однак наданий ним номер телефону виявився вимкненим. Також нам вдалося поспілкуватись з представником компанії "ЄВРОПЛЮСБУД", однак коли журналістка представилась відповіли, що говорити "неудобно" і кинули слухавку.

Кримінал та обшуки

Варто додати, шляховики не мали б приймати неякісно виконані роботи компанією "ЄВРОПЛЮСБУД". Також, вони вимушені були звернутись до правоохоронців стосовно факту невиконання робіт згідно з договором. Однак, оскільки вони цього не зробили, дана фірма успішно продовжує перемагати у тендерах САДу на ремонт доріг області. Відтак, останній тендер, в якому перемогла організація знову ж таки на ремонт мосту. Ба сума нині сягнула 18 мільйонів гривень. Загалом ця компанія перемогла у семи тендерах за останні два роки на суму понад 50 мільйонів гривень. 

 

 

Втім, як стало відомо сайту "ВСЕ", за рішенням суду від 15 липня 2019 року, у Службі автомобільних доріг проводились обшуки та було арештовано частину майна та документів. Їм інкримінують змову з ТОВ "ЄВРО ПЛЮС БУД" та зловживання службовими обов`язками задля привласнення бюджетних коштів під час будівництва мосту через Горинь:

Із матеріалів клопотання вбачається, що службові особи Служби автомобільних дорігу Рівненській області шляхом зловживання своїми  службовими обов`язками, всупереч інтересам служби та з метою особистого збагачення за попередньою змовою з ТОВ «ЄвроПлюс Буд» та ТОВ «Олександрія Кепітал», задля привласнення бюджетних грошових коштів, здійснили умисні дії щодо розтрати бюджетних коштів у розмірі 3,1млн.гривень шляхом підробки офіційних документів. Детальніше ТУТ

Також, дана фірма фігурує у провадженнях зі змовою з чиновниками в інших областях. Яких підозрюють у лобіюванні інтересів підрядників з метою отримання неправомірної вигоди ("відкату" - ред.).

Наразі, розслідування тривають, а мешканці Сарн планують перекривати трасу "Городище - Рівне - Староконстянтинів" та розпочинають збір коштів, аби самотужки хоч якось покращити ситуацію на збудованому за наші з вами гроші мосту.

 

Інформація в матеріалі з відкритих реєстрів, сайту youcontrol, clarity-project, спільноти "Сарни як вони є".

1
Наука і технології # Сарни # ЄвроПлюс Буд
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі