Скарга судді з Рівненщини на Управління захисту економіки залишилася без відгуку

Скарга судді з Рівненщини на Управління захисту економіки залишилася без відгуку
0
Скарга судді з Рівненщини на Управління захисту економіки залишилася без відгуку

Суддя Дубенського районного суду Рівненської області Олександра Жуковська на своїй сторінці в Facebook написала про те, що її повідомлення про тиск з боку Управління захисту економіки в Рівненський обласний Департамент захисту економіки Нацполіціі України осіло в тому ж УЗЕ.

Нагадаємо, що в судді виникли проблеми з Управлінням захисту економіки Нацполіції, коли останні вирішили збирати на суддю інформацію для складання протоколу про корупцію. Перевіривши на сайті НАЗК і прийшли до висновку, що суддя Жуковська не подавала електронну декларацію:

«Я би мала радіти, адже всі декларації за усі роки, в тому числі і електронна про майно і доходи, і доброчесності, і родинних зв‘язків, мною подані. Але душі правника-сумно. За рівень аналітичного мисленння і фахової підготовки співробітників поліції. Навіть місцевим членам громадської організації, які моніторили електронні декларації, не було складно з‘ясувати, що я змінила прізвище. Про це писали і в пресі, про це є пост в моїй стрічці ФБ,-аби люди знали.

Указ Президента України про переведення на посаду судді Дубенського міськрайонного суду однієі Олександри Юріївни, а працює з іншим прізвищем. Які можуть бути питання?) Це як два плюс два. Проте, не для заступника управління захисту економіки національної поліції та співробітника-виконавця, на жаль.

Ще здивував зміст запиту. Просили надати ПОСАДОВУ ІНСТРУКЦІЮ СУДДІ. Ох біда-біда. Люди, суддя-це не держслужбовець. Не буває у нього посадових інструкцій. У нас є Конституція, профільний закон, процесуальні кодекси, а також все інше українське законодавство. Нам інструкції пише життя»

 

Суддя Жуковська уклала угоду з адвокатом і попросила з‘ясувати, в межах якого провадження по ній збираються матеріали, а також дала доручення ознайомитись з ними:

«І адвокату «феєрично» повідомили: «відповідно до бази даних «АРМОР», будь-яка перевірка стосовно Жуковської О.Ю. як судді Дубенського міськрайонного суду не проводилась»! От такої... а запит на 2,5 сторінки, підписаний заступником начальника управління, де чорним по білому вказано, що вся інформація по судді поліцією збирається для притягнення особи до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення? Він не привидився) бо маю на руках копію, а в суді зберігається оригінал. Тож, по мені як судді збиралась інформація поза межами БУДЬ-ЯКОГО провадження. М-да... унікальні «спеціалісти» працюють. Це заборонено: не можна збирати персональну інформацію по людям без передбачених Законом підстав.Ну а по відношенню до судді такий збір інформації в профільному Законі називається тиском»

 

Далі історія розгорталась ще цікавіше:

«Я скаржилася на їхні дії. Вони самі себе перевірили. І не знайшли порушень. Як вишенька на торті - в разі згоди мені роз'яснюють право звернутися до вищих органів », - пише суддя. При цьому вона задається питанням:

«У законі прописали обов'язок судді повідомити про тиск Вищій раді правосуддя і генеральному прокурору України. ВСП повинен захистити суддівську незалежність. А генпрокурор для чого? Яка його роль?» 

У повідомленні Олександра Жуковська виклала всі перипетії з листом про тиск, направленому генпрокурора.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі