Сьогодні судитимуть екс-заступника Рівненської ОДА Тараса Пустовіта

Сьогодні судитимуть екс-заступника Рівненської ОДА Тараса Пустовіта
0
Сьогодні судитимуть екс-заступника Рівненської ОДА Тараса Пустовіта

У місті Дубно о 15:00 має розпочатися судове засідання у справі №567/169/15-к щодо одержання хабаря колишнім першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації Тарасом Пустовітом.

Варто зауважити, що справа тягнеться уже два роки - у січні 2015 року Пустовіта затримали в Острозі при одержанні $8.000
від підприємців, котрі хотіли виграти тендер на пасажирські перевезення. Саме Пустовіт очоюлював конкурсну комісію, що розглядала тендери на міжміські маршрути на Рівненщині. Також до обов'язків екс-першого заступника були ЖКГ, будівництво і транспорт.

Цікава особливість. Тарас Пустовіт прийшов до влади одразу після перемоги Революції Гідності у команді тодішнього голови ОДА острожанина Сергія Рибачка, на той час "свободівця". (Пізніше залишився і при головуванні Віталія Чугуннікова).

Нині розглядає справу суддя Дубенського міськрайонного суду Олександра Кічата. Жінка є дочкою регіонала Юрія Кічатого, який до Революції Гідності очолював Рівненську обласну раду.

Нагадаємо текст, який був розміщений на сайті "ВСЕ" іще 12 березня 2014 року.

 

"Темні плями" біографії майбутнього заступника голови Рівненської ОДА

Екс-мер Острога та відомий бізнесмен Тарас Пустовіт, якого голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок хоче бачити своїм заступником, має свої "склети в шафі". Як стало відомо сайту "ВСЕ" з власних джерел, за часів його мерства в Острозі було провернуто чимало цікавих справ, по деяких з них навіть порушені кримінальні провадження.

Зокрема, як повідомили наші джерела, у 2005 році він, будучи на посаді міського голови Острога підписав розпорядження про продаж з аукціону чотириповерхової будівлі готелю "Вілія", що був на той час у комунальній власності міста. Кажуть, директором цього готелю свого часу був голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок, про це також йдеться на сайті ostrog.v-teme.com

Переможцем аукціону стала фірма "Вік-Експо", яка придбала його майже за півмільйона гривень. Через кілька років правоохоронці знайшли порушення в процедурі аукціону, і суд цю угоду визнав незаконною. Після розірвання угоди приміщення передали Фонду держмайна України, який віддав його в оренду "Острозькій академії" під студентський гуртожиток. А переможець аукціону звернувся до суду, щоб повернути заплачені за готель гроші.

Тоді суд задовольнив їхнє прохання, додавши до цієї суми розмір виконавчого збору. Таким чином міська рада заборгувала 550 тисяч гривень. Нині ця справа й досі, начебто, знаходиться на розгляді в суді.

Окрім того, за інформацією наших джерел, родина Тараса Пустовіта володіє мережею аптек. Зокрема, є його аптеки розташовані в Острозі, Дубно, Нітішені, Оженені. Також у Пустовіта є чимало нерухомості, деяку він здає в оренду. Зокрема, чималі кошти він отримує здачі в оренду приміщення ТЦ "Смарті", що знаходиться в центрі Острога.

Сам Тарас Пустовіт під час засідання люстраційного комітету в Рівненській області зазначав, що його родині належить аптечний бізнес. А також розповів, що його дружина та донька мають по автомобілю, а його тещі належить бус. Окрім того, він має будинок в Острозі.

І це кажуть, ще далеко не вся інформація про діяльність та статки майбутнього заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта.

Фото з сайту podrobnosti.ua

0
Політика # Дубно # хабарник # суд # Тарас Пустовіт # Рівненська ОДА
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі