Спроби тиску та підкупу членів Рівненської ТВК: правда чи вигадка?

Спроби тиску та підкупу членів Рівненської ТВК: правда чи вигадка?
0
Спроби тиску та підкупу членів Рівненської ТВК: правда чи вигадка?

У рівненських соцмережах почали розповсюджувати інформаційні меседжі про спроби підкупу та тиску на членів Рівненської ТВК. Були як закиди про «подарунки членам ТВК квартир «На Щасливому», так і про «тиск та погрози від правоохоронців та СБУ».

Аби не «гадати на кавовій гущі» правда це чи ні, ми вирішили зателефонувати до кожного із вісімнадцяти членів Рівненської територіальної виборчої комісії.

Першою на наші запитання відповіла Глуха Ірина Миколаївна (Політична партія Опозиційна платформа – За життя), голова Рівненської комісії ТВК. Жінка відповіла, що особисто їй нічого не пропонували і не залякували.

Далі ми поспілкувалися із заступником голови комісії (Політична партія «Європейська Солідарність») Шевчуком Олегом Васильовичем:

– Ви мене питаєте, щоб я коментував слухи?, – питає заступник голови ТВК.

– Інформацію, яку зараз активно поширюють в соцмережах, це потрібно перевірити, – уточнює журналіст.

– Я слухи не буду коментувати, – засміявся в трубку співрозмовник. – Якщо у вас є якесь конкретне посилання на того, хто таке говорить – тоді не питання, я вам прокоментую все. А зараз просто слухи коментувати – ви що, смієтеся?

Наступну ми розпитали секретаря комісії Дем’янову Ларису Павлівну (Політична партія «За майбутнє»):

«Ні, ні, ні і ще раз ні. Нічого не пропонували», – почули ми відповідь від пані Лариси.

Наступних п’ятнадцять співрозмовників, інших членів ТВК, ми подаємо по списку з дослівними коментарями та відповідями на наше запитання про тиск чи спроби підкупу.

Андрущак Олександр Євгенович (політична партія «Конгрес українських націоналістів»):

– Це просто смішно… На порожньому місці зробили буквально галас. Я з таким стикаюсь вперше, скільки я на виборах був з кінця 80-х. Такого, одним словом, ще не було.

– Тобто, в партії «Рівне Разом» помилок не було?

– Помилки.. помилки бувають у всіх, але вони виправляються.

Волков Віктор Вікторович (Політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»»):

– А я маю право відмовитись це коментувати, таке запитання і чутки? Ну, я хотів би відмовитись, але скажу відверто: мене ніхто не підкупляв і не збирався підкупляти. Вірніше, не було ніяких дзвінків і пропозицій. До колег так само нічого такого не було.

– Кому, на вашу думку, вигідно розповсюджувати такі чутки?

Я не знаю. Вірніше, не хочу цим займатися. Це не входить в мої повноваження. Я член територіальної виборчої комісії, займаюся своєю роботою.

Горецький Роман Анатолійович (Політична партія «Молодь до влади»):

– Я не можу нічого такого підтвердити, до мене так ніхто не звертався. Відносно колег, то відверто такого не чув, хіба бачив в інтернеті, не пам’ятаю який сайт, інформацію про якесь підкуплення.

Долганський Іван Ілліч (Політична партія «Партія українського народу»):

– Ви подивіться що у Фейсбуці пишуть. І що квартири дарують, і про кримінальну відповідальність, і так далі. До мене був тільки один анонімний дзвінок (з тиском, – прим.ред), я правда, після нього зразу набрав у відповідну службу, вони сказали, що карточка одноразова і знайти, хто дзвонив – не можуть. По телефону (анонім) сказав, що «ви подумайте, ваша справедливість ні до чого не приведе», – каже Іван Долганський. – Моя позиція така, що ми маємо дати всім виборцям право зробити свій вибір. Так, вони («Рівне Разом», – прим.ред.) документи подали з неточністю, але вони написали заяву і забрали їх. Після цього, згідно закону Виборчого кодексу, вони до кінця дня можуть подати нові списки, які були прийняті комісією. Тепер комісія має прийняти рішення про реєстрацію. Але ми не маємо права залишати десятки тисяч виборців без своїх кандидатів. 

Дубова Галина Тимофіївна (Політична партія «Слуга Народу»):

– На мене особисто ніхто ніякого тиску не чинив, пропозицій також не було. З того, що я знаю, то на моїх колег, з якими я спілкуюся, ніяких таких пропозицій також не було.

Катеринчик Андрій Іванович (Політична партія «Голос») на питання про тиск та атмосферу на Рівненській ТВК:

– Ще поки не тиснули. Звичайно, напруження відчувається, бо це непросте питання, але на мене особисто поки що ні. Напруження загальне відчувається, щоб ви розуміли, в нас ще не зареєстровані всі кандидати на міського голову і всі політичні партії. Зараз до 30 числа партії подають на формування в ТВК списки. Це дуже великий пласт роботи, це все нагромаджується, плюс цей суспільний резонанс. Наскільки я знаю, мені таких фактів невідомо, на щастя. Але ми працюємо в контакті з правоохоронними органами. Вони сказали, якщо щось – можна звертатися до них, вони дадуть моментальну реакцію. Завтра відбудеться засідання ТВК і вже буде зрозуміло точно, які саме партії будуть зареєстровані.

Кожем’якіна Наталія Володимирівна (Політична партія «Європейська Солідарність»):

– Не знаю за колег, але особисто мені ніхто нічого не пропонував, тиску так само ніхто не здійснював.

Кориндович Микола Борисович, представник ТВК від партії «Опозиційна платформа – За життя», почувши, що телефонують журналісти, сказав, що розмови його не цікавлять і кинув слухавку. Три наступні виклики він також збив.

Кудрін Володимир В’ячеславович (Політична партія «Наш Край»):

– Ні, на мене ні, ніхто тиску не чинив. Сьогодні розмовляв зі своєю колегою з ТВК, обговорювали це питання, то на неї також ніхто не тиснув. Був випадок під час подання документів однією з партій, туди втрутився народний депутат з проханням показати документи тої партії і перевірити, чи вони відповідають. Але щоб іншого тиску – то ні, не було.

Сосновчик Олександр Миколайович (Політична партія «Голос»)

– Особисто за себе скажу, що жодного тиску здійснено не було. Жодна політична партія чи сила не погрожувала. За своїх колег сказати не можу – то вже більше до них питання. Але з того, що мені відомо, то жодних погроз чи пропозицій вони не отримували.

Ступницька Марина Олександрівна (Політична партія «Нова Політика») надати коментар відносно тиску чи спроб підкупу не змогла, оскільки знаходиться на роботі і розмовляти не зручно.

Хімін Інна Сергіївна (Політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»») відповіла, що нічого коментувати не буде, оскільки в цей час перебувала на лікарняному та на засіданнях ТВК не була.

Шевчук Валентина Ростиславівна (Політична партія «За Одещину») після запитання одразу заперечила будь-які спроби тиску чи підкупу на членів ТВК.

Шелестюк Ірина Дмитрівна (Політична партія «Слуга Народу»):

– Ні, ніхто тиску не чинив ні на мене, і з того що я знаю – на інших.

Шиліна Ельвіра Данисівна (Політична партія «Європейська солідарність»):

– Відносно пропозицій чи підкупу, скажу за себе, що ні, мені не пропонували. Відносно тиску також ні. Один з членів ТВК якось казав про тиск, але інформація не була підтверджена.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі