Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору

Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
0
Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
 
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
 
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
 
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
 
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
 
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
 
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
 
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
У Рівному чоловік на смерть збив жінку і втік. Його розшукали
0
Читати далі
На Рівненщині перекрили черговий канал незаконного перетину кордону особами призовного віку
0
Читати далі
У Рівному за приватні кошти відкриють нову школу з укриттям для безпечного навчання дітей
0
Читати далі
На Рівненщині внаслідок пожежі загинули 3 дітей
0
Читати далі
У Вараському районі керманич наїхав на пішохода та втік
0
Читати далі
Зеленський представив «план стійкості» у Верховній Раді
0
Читати далі
У Рівному судять зрадницю, котра перейшла на бік ворога
0
Читати далі
Реверсна дотація допоможе державі захистити громади прифронтових та деокупованих територій
0
Читати далі
Жителя Сарненського району судитимуть за організацію схеми для ухилянтів
0
Читати далі