Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору

Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
0
449
0
Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
 
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
 
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
 
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
 
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
 
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
 
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
 
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
 
 
 
0
Щоб отримати доступ до усіх коментарів або залишити відгук потрібно:
Найцікавіші матеріали
345
На Рівненщині перевірять ціну на газ
0
Читати далі
369
П’ять вулиць Рівного та дев’ять навколишніх сіл завтра будуть без світла
0
Читати далі
79
Зарплати вчителів виростуть на 20%
0
Читати далі
72
"Щасливе Різдво": У Рівному весело зустріли новорічні свята
0
Читати далі
104
Біля Рівного рятувальники таки запобігли вибуханню 20 тоннам пального (ВІДЕО)
0
Читати далі
110
У Рівнераді нова депутатка
0
Читати далі
268
Нацбанк випускає срібну банкноту до дня народження Лесі Українки
0
Читати далі
101
Рівненська міська рада звернулась до Президента через тарифи
0
Читати далі
80
На Рівненщині готуються відзначити 150-річчя від дня народження Лесі Українки
0
Читати далі