Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
Читайте також: Вихідними у Рівному випаде перший сніг