Суд "списав" півмільйона гривень заборгованості з Рівненського заводу

Суд
0
Суд "списав" півмільйона гривень заборгованості з Рівненського заводу

Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив законність позовних вимог прокурора та залишив у силі  рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним договір іпотеки, умовами котрого були встановлені обтяження на державні об’єкти нерухомості площею понад 1,2 тис кв м вартістю понад 500 тис гривень.

Мова йде про будівлі, що розташовані на території ВАТ «Рівненський завод високовольтної апаратури», які у 2013 році рішенням суду витребувані з незаконного володіння приватного підприємства та повернуті у власність держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області.

Однак, перешкодою для розпоряджання повернутим майном став раніше укладений цим підприємством договір іпотеки задля забезпечення виконання кредитних зобов’язань. 

У зв’язку з тим, що зазначені обставини унеможливлювали здійснення державним органом, як власником, користування та розпоряджання нерухомістю, органами прокуратури області було заявлено до господарського суду Рівненської області відповідний позов, який у листопаді 2017 року задоволено у повному обсязі.

У подальшому відповідач оскаржив рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.

Проте Рівненський апеляційний господарський суд, врахувавши доводи та позицію прокуратури, оскаржуване судове рішення залишив без змін, а скаргу - без задоволення.

Таким чином, за реагування, принципової і послідовної позиції прокуратури Рівненщини, захищено інтереси держави у сфері власності  та скасовано підстави накладення обтяження на об’єкти нерухомості вартістю понад півмільйона гривень.

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі