Судді із Рівного оголосили про підозру - він вважає це втручанням у його роботу та тиском

Судді із Рівного оголосили про підозру - він вважає це втручанням у його роботу та тиском
0
Судді із Рівного оголосили про підозру - він вважає це втручанням у його роботу та тиском

Учора, судді Олександру Бойко, який раніше працював у Рівному, а тепер здійснює правосуддя в Орджонікідзевському районному суді міста Запоріжжя, прокурор обласної прокуратури вручив підозру. Через те, що буцімто суддя виносив свідомо неправосудні рішення.

Його звинувачують в порушенні статті 375 Кримінального кодексу України. Мова йде про задоволення суддею у 2017 році трьох клопотань адвокатів про закриття кримінальних проваджень. При чому, суддя цілком об’єктивно із фактами обґрунтовує свої рішення оскільки в цих кримінальних справах або відсутній склад злочину, або ж прокуратура просто затягує розслідування.

«03.03.2017 року – у справі за скаргою адвоката на бездіяльність прокурора. Моє рішення ґрунтується на тому, що досудове розслідування триває понад шість років (розслідується виконання сторонами інвестиційного договору) не зважаючи на те, що присутня беззаперечна підстава для закриття кримінального провадження передбаченого п.6 ч.1 ст.284 КПК України. Провадження містить навіть не одну, а аж дві ухвали про закриття кримінального провадження по тому самому обвинуваченню.
09.03.2017 року – рішення ґрунтується знову ж на наявності беззаперечних обставин: підозра оголошена людині, яка апріорі не є суб’єктом злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
І на кінець, абсурдність ситуації полягає в тому, що розглядаючи скаргу та проголошуючи відповідне рішення, мною вказано на неприпустимість внесення до ЄРДР прізвища конкретної особи без вручення їй письмової підозри (що безпосередньо пов’язане з часом відведеного на досудове розслідування), неприпустимість роками проводити досудове розслідування, як би по факту, при цьому суттєво обмежуючи права конкретної особи. Проте, як ми бачимо, таки ж прийом був застосований і до мене».




Олександр Бойко у вищезазначених справах виявив ганебні факти порушень прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні під час досудового розслідування СУ ГУНП в Запорізькій області.

 

 

Тим часом, під час вручення так званої підозри, підтримати суддю прийшло понад тридцять адвокатів, усі вони мають намір його захищати. Вони вважають, що обласна прокуратура вирішила влаштувати показове покарання суддів, які діють в розріз з думкою прокуратури.

Варто зазначити, що ще всередині липня 2017 року, Олександр Бойко поскаржився на дії прокурорів міста Запоріжжя щодо втручання у діяльність судді - генеральному прокурору України Юрію Луценко, голові вищої ради правосуддя Ігору Бенедисюку, голові ради суддів України Валентину Сімоненко та до громадської ради доброчесності міста Києва.
Олександр Бойко зазначає, що тиск на нього не є тиском у конкретній справі, а є систематичним з метою встановлення відповідного контролю за порядком прийняття рішень суддями всього суду, що для нього є особисто відчутним.

 


 

 

 

Тим часом, на підтримку судді Олександра Бойка та проти свавілля прокуратури «вибухнули» і соцмережі, адже дії Запорізьких прокурорів, виглядають як помста за те, що він пішов прости системи, що формувалася десятиліттями.

На сьогоднішній час, сторона обвинувачення звикла працювати в тандемі із суддями, які безперечно задовольняють їхні клопотання написані «лівою ногою» і без доказової бази. Втім, у наш час, на суддівську арену виходить нове покоління суддів, які не бояться боротися із системою та приймають рішення керуючись Законом та внутрішніми переконаннями не піддаючись тиску з боку влади.

 

0
# суддя # підозра # Олександр Бойко # суддя з Рівного
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі