У Рівненському центрі зайнятості показали солодке дефіле

У Рівненському центрі зайнятості показали солодке дефіле
0
У Рівненському центрі зайнятості показали солодке дефіле

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості по завершенні навчання слухачі за професією «Кондитер» склали державну кваліфікаційну атестацію. На ДКА прийшли роботодавці з метою оцінити кваліфікаційні вироби і відповіді слухачів та підібрати собі нові кадри. Традиційний іспит несподівано перетворився на вишукане дефіле, де переплелися кондитерські таланти і дизайнерські здібності слухачів. Присутні насолоджувалися гармонійним поєднанням смаків та оригінальними подачами кваліфікаційних робіт.


Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок ділиться:

Кажу відверто – такої групи у мене ще не було! Слухачі особливі: закохані в професію, винахідливі, творчі, відповідальні, талановиті. У День вишиванки, коли усі долучилися до випікання «вишиваного торта», вони прийшли у вишиванках. До ДКА готувалися дуже ретельно. Кожний віднайшов свій рецепт, свою форму та додав власну «родзинку» . Враження, які справили вироби на державну кваліфікаційну комісію, були надзвичайно позитивними. Я давно не зустрічала таких відданих справі людей.

Навчання майбутніх кондитерів у РЦПТО ДСЗ триває 6-7 місяців і відбувається на базі навчального відділення, що у Рівному на вул. І.Підкови, 17а, яке спеціалізується на підготовці кваліфікованих робітників готельно-ресторанної сфери. За цей період слухачі опанували теоретичний курс і здобули професійні навички. Рецепти своїх кваліфікаційних виробів майбутні кондитери складали спільно із майстром виробничого навчання, а дехто наважився готувати фірмові вироби кращих закладів Рівного. Під час проходження виробничої практики слухачі успішно зарекомендували себе, і роботодавці погодилися поділитися сокровенним…

Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») не приховує захоплення:

Майстерність слухачів була неперевершеною! Я маю великий досвід оцінювання та дегустації кондитерських виробів, проте кондитери – випускники РЦПТО ДСЗ – це щось неймовірне. Велика подяка майстру виробничого навчання та й у цілому – навчальному закладу за якісну навчальну та відмінну матеріально-технічну базу. Важливо, що РЦПТО ДСЗ обладнав навчальні лабораторії найновішим обладнанням, що дозволяє навчати слухачів відповідно до вимог і потреб сучасного ринку праці.

На ДКА також завітали партнери навчального закладу - представники мережі магазинів «Копійка» та Людмила Степанець (готельний комплекс «Оптіма») – випускниця РЦПТО ДСЗ.

Приємною несподіванкою на ДКА стала робота Алли Гайдаченко з Рівного. Слухачка презентувала неймовірний казковий будинок із імбирних пряників. Вражаючих розмірів та бездоганно оформлений він нагадав про дитячі мрії та новорічні свята. Алла працювала над ним 5 днів! Цей виріб одноголосно визнали одним із найкращих. Безробітна, направлена Рівненським МЦЗ, поділилася, що давно мріяла бути кондитером, а тодішня професія бухгалтера нічого, окрім нескінчених цифр, не приносила. Тепер вона щаслива і зможе займатися улюбленою справою, проявляти свої чудові творчі здібності.

Староста групи Катерина Какаєва порадувала ДКК чудовими заварними тістечками із солоною та солодкою наповнювачами.

Відкриттям на іспиті став учасник АТО рівнянин Павло Москалець: він приємно здивував ніжним чізкейком із солоною карамеллю. Виявляється, чоловіки відмінно готують не лише м’ясо, але й солодкі страви!

Ніжним бездоганним та особливо смачним був медовий торт із солодкими бджілками від Анни Момотюк із Дубенщини. Брендовий смаколик – торт «Снікерс» виготовила слухачка із Хмельниччини Зоряна ГуменюкМарина Семченко із Волині приготувала вітамінно-запашний «Морквяний торт».

Важливо, що практичні навички майбутні кондитери відточували на кращих підприємствах м. Рівне і м. Луцьк, зокрема, – кондитерській «Мелін», кав’ярні «Кавові мешти», хлібозаводі «Рум’янець», кав’ярні «Цукерня». Роботодавці завжди активно співпрацюють із Рівненським ЦПТО ДСЗ, адже випускники закладу - підготовлені кваліфіковані робітники згодом поповнюють їхні кадри.

Присутня на ДКА заступник директора Оксана Зигалова не стримує емоцій:

Отримала справжню насолоду від іспиту – відмінні відповіді слухачів, бездоганне поєднання смаку і дизайну у кваліфікаційних виробах. Такі кондитерські дива не просто приготувати навіть досвідченим майстрам, а наші випускники зуміли досягти яскравого успіху і справжнього визнання. Неперевершений імбирний палац та вишукані торти – справжня солодка розкіш!

Вона подякувала випускникам за відмінне навчання та вибір професії, вручила свідоцтва державного зразка і побажала сміливих вдалих проектів і достойної самореалізації.

Талант, підкріплений навчанням,– реальний інструмент для серйозного професійного росту і справжнього успіху. Перемагають наполегливі і освічені. Приєднуйтеся до команди професіоналів!

0
# Рівне
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі