У Рівному готують до відкриття руху вулицю Шевченка: як їздитимуть водії

У Рівному готують до відкриття руху вулицю Шевченка: як їздитимуть водії
0
У Рівному готують до відкриття руху вулицю Шевченка: як їздитимуть водії

Схему дорожнього руху вулицею Шевченка у Рівному погодили у поліції. Наразі там встановлюють знаки й наносять розмітку. Ділянку, що межує з вулицею Сагайдачного, мають відкрити для проїзду до кінця червня. Їхати можна буде лише в одну сторону – від пожежної частини до ринку, повідомляє Суспільне.

Нову схему дорожнього руху вулицею Шевченка у бік вулиці Сагайдачного погоджували в управлінні патрульній поліції області. Організацію руху тут змінять повністю.

– Була тупикова вулиця, а зараз буде проїзна з одностороннім рухом, тобто дозволено рух з вулиці Мазепи у напрямку Сагайдачного. Це передбачає встановлення великої кількості знаків і нанесення розмітки, – уточнив в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП Костянтин Семенюк.

Про відкриття вулиці Шевченка для проїзду в мерії заговорили у травні. Зробити це доручив міський голова до кінця червня, повідомив заступник мера Віталій Герман. Перед цим вулицю розчистили від МАФів, забрали контейнери й з прилеглих територій.

За інформацією Віталія Германа, вулицю закрили у 2000-му році, щоб облаштувати автостоянку. Те рішення посадовець вважає не зовсім правильним, бо через це у тупиковій вулиці утворювались затори.

– Схема організації дорожнього руху пропонує вирішити це таким чином: коли авто їде з Мазепи на Шевченка і не вистачає вільного паркомісця, то водій їде далі й шукає собі місце. Вулиця Шевченка буде забезпечена ефективним і належним проїздом. Також ми робимо два пішохідні переходи: один – до БТІ, інший – поруч за вулицею Сагайдачного, – каже Віталій Герман.

Заступник мера надав Суспільному для публікації детальну схему руху. Сказав, що повернути з Шевченка на Сагайдачного водії тепер зможуть і ліворуч, і праворуч.

Патрульний Костянтин Семенюк додає, що дорогу мають звузити на в'їздах-виїздах, щоб водії там не паркувались. Не зможуть, припустив, там торгувати «з асфальту».

– Буде знак «односторонній рух» зі сторони Мазепи у напрямку Сагайдачного, а зі сторони Сагайдачного у напрямку проспекту Миру й, відповідно, Мазепи – знак 3.21 – в'їзд заборонено». Це основне для водіїв. Плюс – велика місць парковочних місць, в тому числі – для людей з інвалідністю, – роз'яснив Костянтин Семенюк.

Віталій Герман уточнив, що це лише перший етап, до кінця року мають у планах організувати односторонній проїзд вулицею Шевченка від проспекту Миру аж до Пересопницької.

Мерія замовила схему організації дорожнього руху, потім потрібно зробити транспортне моделювання. Але все залежить від рівнян – до кінця червня місто матиме результати соціологічного дослідження: чи подобається їм вулична, в тому числі – стихійна торгівля у центрі міста.

Читайте також: В Україні почалась друга хвиля COVID-19, – Шмигаль

Читайте також: Українцям дозволили зняти маски на вулиці

Читайте також: Благодійники передали лікарям Рівненщини медобладнання на 600 000 грн

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі