У Рівному «Напівмарафон на Покрову» змінив трасу: де все відбудеться

У Рівному «Напівмарафон на Покрову» змінив трасу: де все відбудеться
0
У Рівному «Напівмарафон на Покрову» змінив трасу: де все відбудеться

У Рівному «Напівмарафон на Покрову», запланований на 14 жовтня, пройде у Гідропарку. Про це Суспільному повідомив керівник «Рівненського клубу бігу» Сергій Ющишин. У патрульній поліції області зазначили, що не перекриватимуть ділянки звичної траси напівмарафону, через велику кількість ремонтних робіт в місті.

Цьогорічний «Напівмарафон на Покрову» відбудеться у рівненському Гідропарку, повідомив Сергій Ющишин. Рух транспорту на ділянках, де пролягає звичний маршрут, не перекриватимуть через велику кількість ремонтних робіт на дрогах Рівного. Раніше традиційно бігуни прямували за маршрутом: вул. Костромська – Льонокомбінатівська – проспект Генерала Безручка – вул. Литовська, зі стартом та фінішем біля Пагорба Слави.

«Це, звичайно, погано, бо забіги на великі дистанції мають відбуватися в одне, або у два кола. Це не нормально, коли люди будуть петляти великою кількістю кіл. У Гідропарку мале коло – 2 350 метрів. Тим більше, що умови в Гідропаку давно не дозволяють там проводити забіги, бо люди можуть завдати собі шкоди. Але в такому випадку – або скасувати його взагалі, або провести у таких умовах. Ми обрали другий варіант», – коментує Сергій Ющишин.

Він уточнив, що рішення перенести забіг у Гідропарк прийняли спільно з міським центром «Спорт для всіх» та управлінням патрульної поліції.

«Ми не затверджуємо маршрут. Єдине, що патрульна поліція не погодила розпорядження міського голови про перекриття руху на цих ділянках. У місті утруднена ситуація й ці вулиці – єдині для об'їзду для транзитного транспорту. Перекриття цих ділянок становитиме небезпеку для усіх учасників дорожнього руху», – повідомила інспекторка патрульної поліції Наталія Кітюк.

Директор міського центру «Спорт для всіх» Петро Борейчук
зазначив, що про заплановані на рік забіги повідомляли поліцію на початку року. Щодо напівмарафону, який проводять у рамках реалізації проєкту Громадського бюджету «Рівненська бігова ліга 2021», то його маршрут наперед вказаний не був.

«Це захід проводиться не вперше. Він відбувався по маршруту, скажімо так – «руховому» по транспорту і зараз, дійсно, було спільно вирішено перенести місце його проведення. Ми вправі робити такі зміни й доповнення. Не все воно досконале, але бігати у Гідропарку можна. Я жеврію надією, що рано чи пізно його відремонтують, є потреба в ремонті. Наразі є потреба, адже в місті ремонтують дороги, й це перенесення в Гідропарк – на часі», – сказав очільник центру.

Перенесення забігу у Гідропарк, переконаний Петро Борейчук, не вплине на кількість охочих взяти в ньому участь.

У зв'язку з перенесенням зі звичної траси організатори відкоригували дистанції та змінили час старту. Учасники на 2,35 км стартуватимуть о 08:00, на 10 кілометрів – о 8.20, на 21,1 кілометра – о 09:30, – уточнив Сергій Ющишин.

Він також зазначив, що планує на майбутнє ініціювати затвердження маршрутів бігових трас міськвиконкомом, аби це регламентувалося офіційним документом.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі