У Рівному презентували план транспортної революції

У Рівному презентували план транспортної революції
0
У Рівному презентували план транспортної революції

У Рівному відбулась презентація комплексної схеми організації дорожнього руху Рівного. Харків’яни (ТОВ "Інститут Харківпроект" kharkivproject.com) презентували в УЖКГ свої напрацювання зі змінами на основі зауважень, які були висловлені на попередній презентації. Враженнями від заходу поділився активіст та урбаніст Сергій Ковальчук.

На основі аналізу інтенсивності транспорту (існуючого і прогнозованого) та можливостей існуючої вулично-дорожньої мережі нашого міста, харківські фахівці створили транспортну модель нашого міста (імітація руху в спеціалізованій програмі, що дозволяє побачити як зміниться цей же рух, при запровадженні іншої схеми руху).

Пропонують наступні рішення:

- Щоб зменшити негативні наслідки від збільшення кількості авто в рівнян, необхідно запроваджувати заходи по зменшенню рівня користування цими авто (в нас стає більше автомобілів у власності, але ми ними рідше користуємось для пересування по місту) - навести лад з паркування в центрі, а саме посили контроль ПДР та запровадити платне паркування з метою зменшення кількості охочих їхати на автомобілі в центр.

- Оптимізація маршрутної мережі та графіків громадського транспорту .

- Також пропонується в місцях де є можливість збільшити пропускну здатність вулиць, запровадити односторонній рух по «макрокільцях» (Дубенська-Чернишова-Могили-Соборна та Бандери-Княгині Ольги-Князя Володимира-Міцкевича) - рухатися автомобілем прийдеться трішки довшим маршрутом, але загалом швидше, зменшиться проблема лівих поворотів, які сповільнюють рух. Для цього також пропонують додаткові світлофори і їх синхронізацію між собою разом з уже існуючими.

Що б отримати такий результат, комплексною схемою передбачено повноцінне використання вул. Здолбунівської (поряд ринку «Дикого»), організації двостороннього руху по вул. Поповича. З передбачених генпланом міста «капітальних змін», першочергово пропонується влаштування шляху за Північний від вул. Будівельників до вул. Млинівської через Золотіїв.

Що тішить, в пропонованих рішеннях вже було закладено в транспортну модель і враховано в комплексній схемі організації руху розроблену НУВГП схему велошляхів міста.

0
Політика Наука і технології # дороги # Сергій Ковальчук
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі