У Рівному судитимуть міжрегіональну банду наркоділків за збут елітних наркотиків

У Рівному судитимуть міжрегіональну банду наркоділків за збут елітних наркотиків
0
У Рівному судитимуть міжрегіональну банду наркоділків за збут елітних наркотиків

Слідчі в Рівному скерували до суду кримінальне провадження по обвинуваченню шести фігурантів злочинного угрупування, які організували незаконний промисел зі збуту наркотиків на території області та місцях позбавлення волі. 

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що раніше судимий 41-річний мешканець Рівного та 41-річний житель Калуша Івано-Франківської області, які зараз відбувають покарання за наркозлочини та крадіжки у місцях позбавлення волі, створили та очолили організовану злочинну групу. До її складу залучили чотирьох осіб-виконавців, які працювали на території Рівненської та Івано-Франківської областей. Члени угрупування на постійній основі підшуковували, купували, зберігали та пересилали з Івано-Франківської області на Рівненщину  великі партії таблеток «SUBUTEX» для продажу, які містять наркотичний засіб бупренорфін. 

Двоє спільників, мешканці міста Калуш 36-річний та 32-річний раніше судимі за крадіжки та угон, підшуковували осіб, у яких можна придбати пігулки «SUBUTEX». Зловмисники відправляли наркотики через відділення пошти з міста Долина та з міста Калуш у Рівне через інших осіб, яким про вміст посилок не повідомляли. 

У Рівному  подальшою реалізацією отриманого «товару» займалися 34-річний рівнянин та 39-річний житель Квасилова, раніше судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Останній, до того ж, постачав наркотики в колонію на території області, де відбуває покарання 41-річний організатор із Калуша. Виручені кошти рівненські наркоділки перераховували організаторам. 

Під час документування злочинної діяльності організованої групи, поліцейські провели понад сотню слідчих дій: оперативних закупок, обшуків, експертиз та виїмок. Загалом за період їхньої злочинної діяльності з липня 2017 року по березень поточного року задокументувано 13 фактів продажу нарковмісних таблеток, в тому числі й у місцях позбавлення волі. 

\

За одну таблетку «SUBUTEX» у Рівному зловмисники просили 600 гривень, у місцях позбавлення волі — 1500 гривень, а у місті Калуш купували їх за 250 гривень. Внаслідок злочинної діяльності  організатори отримали прибуток від незаконного обігу наркотичних засобів на суму близько 350 тисяч гривень. 

Слідчі повідомили про підозру всім учасниками злочинного угрупування. 

Запобіжний захід у виді тримання під вартою суд обрав двом організаторам — 41-річним мешканцям Рівного та Івано-Франківської області, та двом виконавцям — 39-річному мешканцю Рівненського району та 32-річному жителю міста Калуш. Під домашнім арештом судового розгляду чекають 34-річний рівнянин та 36-річний житель Калуша.

Слідчі слідчого управління скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом до Рівненського міського суду. Безпосередньо організаторам злочинної групи за незаконний промисел загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Національна поліція Рівненської області 

 

0
Кримінал # Рівне # наркотики # національна поліція # Злочинне угрупування # Злочинна група
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі