Види кредитів для бізнесу

Види кредитів для бізнесу
0
Види кредитів для бізнесу

Підприємці становлять окрему групу клієнтів банків, адже отримують особливі умови та пропозиції, недоступні звичайним громадянам. Така різниця пов'язана з платоспроможністю компаній, юридичними аспектами співпраці та іншими потребами власників бізнесу. Сьогодні розповідаємо, які види кредитів можуть отримати юридичні особи в банках України.

Короткострокові кредити

До цієї групи позик належать кредити, які мають короткий термін (до 1-2 років), передбачають отримання відносно невеликих сум коштів (до 1 млн гривень) та створені задля фінансування поточних потреб бізнесу, наприклад поповнення обігових коштів і розрахунків з кредиторами. Популярні види короткострокових кредитів:

  • Овердрафт (кредитний ліміт для підприємців, до 80% суми середньомісячних надходжень компанії в кредит);
  • Факторинг (відступ дебіторської заборгованості);
  • Авалювання векселів;
  • Кредитна лінія;
  • Готівкові мікрокредити тощо.

Кредити для бізнесу від ІдеяБанк — це 6 різних видів кредитів на суму до 500 000 гривень. Банк надає попереднє рішення за кредитами вже за 1 хвилину, а отримати кошти можна в день подачі заявки. Тут знайдете й короткострокові кредити, й позики для аграріїв, і спеціальні кредитні картки.

Державні програми

Банки також надають кредити від держави, де держава компенсує частину відсоткової ставки банків для підтримки підприємців України. Наразі налічується понад 10 різних програм для різних цілей. Пропонуємо огляд найпопулярніших таких програм:

  • Доступні кредити 5-7-9%. Кредити на відкриття та фінансування ВСІХ видів бізнесу. До 50 млн гривень позики під 5-9% річних. За кожне створене робоче місце надається знижка в 0,5%.
  • єРобота. Грантові державні програми для відновлення та створення бізнесу. До 8 млн гривень без відсотків і необхідності повернення. Головна умова — створення визначеної кількості робочих місць.
  • Програма державних гарантій. Держава гарантує до 50% вартості кредиту. До 50 млн гривень в кредит без застави та поруки.

Серед переваг — низькі відсоткові ставки та пільгові умови кредитування. Водночас отримати такі кредити або гранти доволі важко.

Кредити для аграріїв

Україна відома як житниця Європи, адже основною нашою сильною стороною є сільське господарство та аграрний бізнес. З початком повномасштабного вторгнення аграрний сектор нашої країни частково занепав, а тому держава та банки почали активно підтримувати с/г виробників, надаючи їм вигідні кредити та гранти. Кожен банк пропонує унікальні умови, а тому розглянути доцільно державні програми:

  • Фінансова підтримка для власників пасіки. До 60 000 гривень дотації;
  • Відшкодування вартості закуплених племінних тварин, бджіл та ембріонів. До 80% відшкодування (максимум — 50 400 гривень за одну голову племінної телиці, нетелі, корови);
  • Бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби. До 530 000 гривень дотації.
  • «Доступні кредити 5-7-9%». Пільгові умови для аграріїв.
0
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі