Військові ЗСУ будують міст через річку Горинь на Рівненщині

Військові ЗСУ будують міст через річку Горинь на Рівненщині
0
  • Військові ЗСУ будують міст через річку Горинь на Рівненщині
  • Військові ЗСУ будують міст через річку Горинь на Рівненщині

Мостобудівельний підрозділ Збройних Сил України працює над сполученням через річку Горинь селищ Удрицьк та Висоцьк Дубровицького району, що на Рівненщині. Основна переправа, яка тут існувала десятиліттями вийшла з ладу та останній час не виконувала своєї основної функції через низьке положення одного з боків, його затоплення водою в періоди осінніх злив.

За спільним рішенням місцевої влади, нещодавно створених окремих територіальних громад та підприємців було вирішено поруч з основною переправою навести дублюючу. Загальний бюджет до якого долучилися усі небайдужі склав більше півтори мільйони гривень.

Для десятьох військовослужбовців, які входять до розрахунку містобудівельної установки УСМ-2 це завдання ніщо інше, як один із заліків індивідуальної та колективної роботи за стандартами спеціальної підготовки військових частин інженерних підрозділів вітчизняного війська.

- Ми здійснили марш більше 200 кілометрів до місця призначення. Провели розвідку водної перешкоди в гирлі річки Горинь. Після виділення всього необхідного розпочали роботи. Цей міст став початком інтенсивного періоду бойової підготовки містобудівельної роти. Підрозділ сформований, особовий склад категорії контрактників навчений та готовий не тільки навчатися, а й справою ще раз довести, що армія з народом, - зазначив офіцер інженерної частини Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України майор Олексій Дем’янчук.

- Влітку наші підлеглі відпрацьовували професійні навики з наведення 200 метрової водної переправи на Миколаївщині. Тоді вони встановлювали понтонний механізований міст, а зараз тут низьководний дерев’яний довжиною 95 метрів та вантажопідйомністю до 60 тон. В загалі, з 2010 року військові інженери встановили для місцевого населення Рівненщини десятки мостів, їх загальна протяжність через річки Стир, Случ та Горинь складає майже півтора кілометри, - підкреслив офіцер.

Висоцький сільський голова Людмила Гура, дивлячись на монументальну споруду, яка вже за день-два буде введена в експлуатацію та скоротить об’їзд автошляхів на більш ніж 50 кілометрів безмежно вдячна військовим. Воїни-інженери не тільки захищають нас на сході України, а й тут, в глибокому тилу. Саме вони в край короткі строки, коли осінні зливи та підтоплення вже «на порозі» стали на захист селян та вирішили серйозну проблему тисяч дітей, дорослих та вже літніх людей двох районів.

- Дивлячись на те, як злагоджено, ефективно та професійно виконують завдання військові, стає очевидним, що армія змінюється на краще і гроші, що виділяє держава на своє військо дають результат вже сьогодні й зараз, - певна сільський голова.

 

 

Прес-офіцер Міністерства оброни України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец

0
i-серфінг # військові # Удрицьк # ЗСУ # Висоцьк
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі