Віталій Купрій: "Все робиться для того, щоб узаконити поліцейську державу"

Віталій Купрій:
0
  • Віталій Купрій: "Все робиться для того, щоб узаконити поліцейську державу"
  • Віталій Купрій: "Все робиться для того, щоб узаконити поліцейську державу"

Народного депутата від УКРОПу Віталія Купрія у Рівному чекали десятки громадян. Хотіли не лише почути його думки з приводу подій, що відбуваються в Україні, але й отримати консультації із своїх наболілих питань. Адже його пріоритетною метою під час зустрічей з громадянами, які потерпають від свавілля і беззаконня, є надання правової допомоги. Під час зустрічі у Віталія Купрія запитували його думку про легалізацію автомобілів з іноземною реєстрацією, і про розігнаний силовим методом мітинг, що відбувся під стінами парламенту.

- На жаль, нині маємо таку ситуацію в країні про яку просто мріяв Янукович. Пропрезидентська більшість у парламенті активно лобіює законопроект №6556, який значно розширює повноваження Національної гвардії України. Цей законопроект передбачає затримання людей, притягнення їх до відповідальності тощо. У порушення статті 17 Конституції України вони хочуть, щоб військове формування займалось обмеженням прав людей. Це неприпустимо. Уявіть собі, що вулиці міст будуть патрулювати нацгвардійці на "Ягуарах", озброєних великокаліберними кулеметами. У них немає ні ідентифікованих шоломів, ні камер нагрудного відеозапису, отож, коли вони будуть порушувати права людей, ніхто не зможе себе захистити. Більше того, в цьому законопроекті нацгвардійцям надається право не тільки складати протоколи, затримувати людей, а й визначати безпечну відстань до мітингувальника. Це призведе до абсолютного свавілля. І робиться все не просто так, а для того, аби узаконити фактично поліцейську державу. Цей законопроект унеможливить боротьбу із узурпацією влади. Янукович мріяв про нього, а Порошенко вводить у дію.

-  Ви лобіювали питання про легалізацію автомобілів з іноземною реєстрацією?  На якому етапі вирішення цієї проблеми?

– Свого часу голова Нацбанку Валерія Гонтарєва зробила так, що в нас практично знищена банківська система і кредитування. Після цього представникові середнього класу стало фактично не по кишені навіть отримати кредит на нормальних умовах і купити нове авто. Нинішня ситуація вказує на те, що в найближчі роки ситуація не поліпшиться. А тому люди, які бачать безвихідь, а передусім – парадоксальність (бо не може бути, щоб розмитнення коштувало більше, ніж сам автомобіль), хочуть якихось справедливих умов розмитнення. Тому партія УКРОП внесла на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає усунення обов’язкової вимоги до стандарту Євро-5, а також надання дозволу розмитнювати хоча б один автомобіль на пільгових умовах. Таким чином можна було б не лише спростити життя простим українцям, а й мобілізувати до держбюджету додаткові мільярди гривень. На жаль, влада заблокувала цей законопроект.

 - Зараз вся Україна "гуде" історією із Саакашвілі. Як ви оцінюєте цю подію?

- Трохи аналізу у справі Саакашвілі. Відповідно до статті 9 Закону України "Про державний кордон" перетинання державного кордону України здійснюється на шляхах сполучення через державний кордон (залізничне, автомобільне, морське, річкове, поромне, повітряне та пішохідне) з дотриманням встановленого порядку у відповідних пунктах пропуску. Закон  встановлює наступні місця перетинання державного кордону: для залізничного сполучення  – на залізничній платформі або у спеціально відведеній будівлі залізничного вокзалу пункту пропуску через державний кордон (пункту контролю), або у вагонах поїзда під час його стоянки (зупинки) у пункті пропуску через державний кордон за розкладом руху, або у вагонах поїзда під час руху між залізничними станціями. Місце перетинання держкордону у потязі Перемишль - Київ або Перемишль - Львів відбувається у вагонах поїзда під час руху між залізничними станціями. Якщо би Саакашвілі ними скористався і вже нардепи не дали провести паспортний контроль, то все було би для нього інакше - відносно законно. Питання були б лише до нардепів. А так Шегині - це була для нього помилка. Також вважаю, що кримінальне провадження за зупинення потягу з Саакашвілі має бути розслідувано. Отримав із Польщі інформацію що наразі їх Міністерство інфраструктури і будівництва підраховує збитки, завдані українською стороною від зупинення руху електропотягу, в якому перебував Саакашвілі. Повідомлю громадськість про деталі пізніше. Але і зараз зрозуміло, що примусова евакуація сотень пасажирів завдала шкоди державному підприємству "Укрзалізниця" і пасажирам, тому за це має хтось відповісти. Я направив заяву про кримінальні правопорушення за самоуправство і розтрату державного майна. Подивимось як правоохоронці будуть покривати тих, хто надав цей ганебний наказ.

0
Політика # Віталій Купрій # Укроп
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі