Новий "Рекорд": Рівненський власник інноваційного підприємства з переробки торфу готується підкорювати нові політичні вершини

Новий
4
Новий "Рекорд": Рівненський власник інноваційного підприємства з переробки торфу готується підкорювати нові політичні вершини

Володимир Рашовський відомий на Дубровиччині бізнесмен, меценат та неймовірно активний чоловік. Йому вдалось заснувати одне із найбільш бюджетоутворюючих підприємств, залучитись підтримкою професійного колективу й мати амбітні плани на розвиток рідного краю. Ми поспілкувались з паном Володимиром, аби вже традиційно познайомити Вас з людьми, що рухають Рівненщину.

Володимир Володимирович, ви у бізнесі с 1995 року. За цей час переформатовували рід діяльності в абсолютно протилежну. Розкажіть.

Ви влучно підмітили. У 1995 році я заснував ТОВ фірму "Рекорд". На початку заснування ми реалізовували паливно-мастильні матеріали. Мали власні потужні АЗС. У 2000 році закінчив Рівненський державний технічний університет за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища". Відтоді, зрозумів - це моє покликання. У тому ж році заснував ТОВ АГРОФІРМА "Рекорд". 

Чим займається підприємство? 

Ми видобуваємо торф. Переробляємо його в субстрати. Ви навіть не уявляєте, яка це приємність знати, що твоя продукція допомагає людям. Допомагає створювати красу, адже в таких здається простих речах починається маленьке життя рослин. Колись, я зрозумів, що природа то найкрасивіше що існує навколо нас. Їй потрібно допомагати і саме тому, моя компанія націлена на виробництво добрив. Безумовно, було багато критики, втім я переконаний якісні добрива роблять Україну аграрною державою. В цьому ж її міць. Ми повинні розвивати плодючість нашої землі й цінувати її дари.

Чи важко розвивати виробництво в такий переломний час для України?


Колектив

Звісно нелегко. Я щодня стикаюсь з різними викликами. Втім жодного разу не думав здатись чи опустити руки. Роботу підприємства забезпечують понад 80 людей. Кожного з них я знаю. Переймаюсь їх проблемами. Завдяки їх кропіткій роботі ми рухаємось лише до подальшого розвитку. Експортуємо продукцію за межі України. Ексклюзивно розповім вам, що до кінця цього року плануємо ввести в експлуатацію ще одну виробничу лінію. Це 500 нових робочих місць. Родина "Рекорду" йде на справжній рекорд. Ви навіть не уявляєте, як це не просто. Втім, ми до цього активно йдемо. Це розвиток району, це податки, завдяки яким можна втілити безліч проектів як от будівництво доріг, реконструкції та нові будівництва закладів освіти.

Помічають успіхи компанії на державному рівні?


Виробничі потужності

Звісно. У 2011 році продукція підприємства "субстрати на основі торфу" увійшла в фінал Всеукраїнського конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України". Ми пишаємось нагородою і робимо усе аби завжди лишатись найкращими, найбезпечнішими й крокувати у ногу з передовими технологіями. Ба більше, навіть у виробництві ми використовуємо енергоощадні технології і новітні машини та прилади.

Помітила, у вас церковні подяки. Ви маєте стосунок до Церкви?

Так я віруюча людина. Вважаю, що віддавати частину доходу на розвиток Церкви неймовірно важливо. Мій бізнес існує з Божою поміччю, тому я ніколи не шкодую, аби поділитись на добру справу. Найчастіше підтримую будівництво храмів. Багато людей згодом знаходять там прихисток і душевний спокій. 

Ваша активна громадянська позиція надихає.

Так виховали мене батьки. Ніколи не стояти осторонь і допомогати усім. Однак, я людина принципова. Саме за це односельчани мені висловили довіру і надали депутатський мандат, аби я відстоював їх у Дубровицькій районній раді. Балотувався від ВО "Батьківщина", однак в принципових питаннях з колегами депутатами у нас розійшлись погляди і з партійних лав я вийшов. Втім, своєї роботи не припинив. І надалі відстоюватиму розвиток рідного краю. Сподіваюсь земляки мене підтримають.

Коли ж ви відпочиваєте?


Змагання

О повірте, це окрема цікавенна історія. Маю мега активне чоловіче хоббі. Навіть я б сказав - драйвове. Оскільки я виріс не у місті, тому й відпочинок обираю на природі. Це кантрі крос. Перегони на гірському велосипеді зі спусками, затяжними підйомами, швидкісними і екстримальними умовами. Життя навчило нічого не боятись. Тому вибір пав на екстримальний відпочинок. Ба більше, маю там вже значні досягнення й перемоги. Неодноразово, привозив у рідний район переможні місця. Радий підтримати і молодь нашого краю, якщо виявляють бажання долучитись до цього спорту.

 

Боюсь запитати як вам вистачає часу на родину?


З родиною на відпочинку

Дякувати Богу, в мене красуня дружина. Вона моя підтримка і опора. Разом зі мною проходить усі життєві виклики та підтримує в усьому. Завдяки її турботі у нас в домі завжди тепло і затишно. От приходиш додому і набираєшся того тепла, аби вже наступного дня з повними силами знову ставати до роботи. Пишаюсь синами. Вони в мене програмісти. Це їх вибір в чому я завжди їх підтримую. Україна славиться не лише аграрним потенціалом, а і найрозумнішою молоддю. Переконаний, ми повинні давати нашим дітям можливість розвиватись там де вони цього прагнуть. І тоді буде успіх. Ми часто подорожуємо всією великою родиною. Це нас неймовірно зближує і робить міцною родиною Рашовських.

Що можете побажати мешканцям Рівненщини?

Вірте в свої сили. Завжди думайте про ближніх, робіть добрі справи і воно все вернеться. Головне жити так, аби не було соромно дивитись в очі землякам. Я активна людина і всіми силами, незважаючи на ворогів, критиків буду робити усе, аби Дубровиччина розвивалась. Не треба чекати, що все впаде нам на голову. Важка праця, принциповість і гаряче серце повинне бути завжди і у кожного українця. Тоді у нас усе вийде. 

4
# Дубровиця # рекорд # Дубровицький район # Володимир Рашовський # субстрати
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі