За побиття до смерті житель Рівненщини отримав 9 років колонії

За побиття до смерті житель Рівненщини отримав 9 років колонії
0
За побиття до смерті житель Рівненщини отримав 9 років колонії

Дев’ять років колонії: суд апеляційної інстанції залишив вирок суду відносно обвинуваченого у навмисному вбивстві без змін

Хоча прокуратура у зустрічній апеляційній скарзі просила для 43-річного Богдана з Острога, який уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, 14 років позбавлення волі. А обвинувачений та його захисник переконували суд, що обвинувачений змушений був захищатися від ударів та перевищив межі необхідної оборони.

У ході судового розгляду з’ясувалося, що в ніч із 2 на 3 квітня 2016 року в одному з будинків в Острозі, який належить 42-річному Богдану,  двоє чоловіків — господар та його гість, влаштували в оселі бійку. Як з’ясувалося пізніше, Богдан завдав 37-річному острожанину близько 19 ударів кулаками та ногами. Судмедексперти, які оглядали покійного, встановили, що чоловік мав переламані ребра, розрив печінки та внутрішню кровотечу.

15 лютого 2017 року, згідно з вироком Осрозького районного суду, Богдана Л. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України  (умисне вбивство) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 8 років. Також суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком Острозького районного суду від 28 грудня 2015 року (згідно з ним Богдана обвинувачено за ч. 2 ст. 185, ч.2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно та закінчений замах на крадіжку)) й, на момент вчинення особливо тяжкого злочину, відбував покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку — 1 рік 6 місяців. Обвинуваченому суд призначив остаточне покарання — 9 років позбавлення волі.

Вирок суду першої інстанції в Апеляційному суді Рівненської області оскаржили і обвинувачений, і його захисник. В апеляційних скаргах вони просили вирок змінити та перекваліфікувати дії обвинуваченого з ч. 1 ст. 115 КК України на ч.1 ст. 124 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне у разі перевищення меж необхідної оборони). Апеляційну скаргу до суду апеляційної інстанції подала й прокуратура. У ній державне обвинувачення просило вирок Острозького районного суду від 15 лютого 2017 року скасувати та постановити новий, яким визнати Богдана Л. винним за ч. 1 ст. 115 КК України та призначити йому остаточне покарання, за сукупністю вироків, шляхом приєднання невідбутої частини покарання — 14 років позбавлення волі.  

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, заслухавши учасників судового розгляду, вирок суду першої інстанції залишила без змін, апеляційні скарги обвинуваченого, його захисника та прокурора — без задоволення. Прокурор не переконав суд апеляційної інстанції і не навів вагомих доводів для призначення обвинуваченому більш суворого покарання. 9 років позбавлення волі, на думку суду, достатній строк для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів.

 

Прес-служба  Апеляційного суду Рівненської області

0
# Рівненщина # Острог # вбивство # апеліційний суд
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі