Заслуженого лікаря України взяли під варту за хабар [ВІДЕО]

Заслуженого лікаря України взяли під варту за хабар [ВІДЕО]
0
Заслуженого лікаря України взяли під варту за хабар [ВІДЕО]

На Рівненщині затримали на хабарі головного лікаря діагностичного центру Романа Шустіка, який також є заслуженим лікарем України.


Вчора, працівники управління захисту економіки в Рівненській області спільно з військовою прокуратурою Рівненського гарнізону Західного регіону України затримали головного лікаря обласного медичного закладу Рівного, який нібито вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 2 тисячі доларів США від громадянина Ляшука В.С. за позитивне вирішення працевлаштування на посаду біолога своєї коханки. Сам Роман Шустик каже, що у діагностичному центрі такої посади немає. Окрім того, посадовець заявляє, що хабара не брав. Ба, більше, що на його руках не виявлено речовини, якими помічені були кошти. А "ті крихти", що були виявлені на одній руці, він пов'язує рукостисканням з одним із співробітників поліції.



Сьогодні Роману Шустику обирають запобіжний захід. Зала суду вщент переповнена небайдужими пацієнтами та співробітниками.

Люди прийшли його підтримати. Дехто плаче. У залі час від часу чути обурення від людей у бік прокурорів. 



Тим часом, прокуратура просить взяти Романа Шустика під варту на 60 діб, або визначити йому заставу у 960 тисяч гривень. Адвокат обвинуваченого Ірина Пашкевич, просить його не брати під варту, оскільки посадовець має хорошу характеристику за місцем роботи та проживання, сталі сімейні зв'язки, тому не може втекти. Окрім того, його обоє батьків важко хворі і знаходяться у лікарні, а його брат інвалід потребує постійного піклування. Сам підозрюваний нещодавно мав інсульт, про що звертався до медичного закладу. Також, адвокат зазначила, що у матеріалах справи не має жодного доказу того, що Роман Шустик вимагав чи отримав кошти, а підозра прокуратури необґрунтована.

Дослідивши матеріали справи та наявні докази суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук задовольнив клопотання прокурора та слідчого - взяти під варту чиновника, але із можливістю внесення застави у розмірі 168 тисяч гривень. В подальшому, у разі доведення його вини, посадовцю загрожує позбавлення волі від п'яти до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Вікторія Мамотюк

0
# Роман Шустик
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі