"Жоден не придбав картину": як депутати Рівнеоблради наплювали на творчість важкопоранених АТОвців

0
  • "Жоден не придбав картину": як депутати Рівнеоблради наплювали на творчість важкопоранених АТОвців
  • "Жоден не придбав картину": як депутати Рівнеоблради наплювали на творчість важкопоранених АТОвців
  • "Жоден не придбав картину": як депутати Рівнеоблради наплювали на творчість важкопоранених АТОвців

16 березня засіданням Рівненської обласної ради у холі діяла виставка-продаж художніх робіт ветеранів АТО, які проходять реабілітацію у Клеванському госпіталі ветеранів війни після поранень. Захід організований за підтримки громадських організацій «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» та «Допомога армії Рівне». Однак депутати обласної ради, заклоптані поділом посад, не придбали за цілий день жодної картини. Така байдужість обласних обранців неабияк образила ветеранів АТО. 

- Кошти від продажу картин планували передати авторам для їхнього лікування, - розповіла учасник АТО та волонтерка Вікторія Шинкаренко. - Щойно телефонували хлопці з шпиталю. Кажуть ми слідкували, просили не робити більше виставки в ОДА, і не звертати увагу не байдужість депутатів... мені було соромно перед ними, а вийшло так що вони мене заспокоюють що все добре, розуміють чого вартувало організувати цю виставку.

Втім передавати, особливо немає чого. Депутати благодійну акцію показово проігнорували. Після закінчення сесії картину придбав тільки голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та написав про це у Facebook.

- Саме прикре, що зовсім сторонні люди - іноземці, із всього світу переймаються і купують ті картини. За чималі кошти. То кому ми ближче?.. Мені шкода тих, кому байдуже; тих, хто навіть не розуміє кому завдячує своїм спокійним та забезпеченим сьогоденням. А хлопці наші сильні. І в них все буде добре і без нашого шкодування, - прокоментував ситуацію голова громадської організації «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини», екс-заступник комбрига 93 ОМБР, "кіборг" Олександр Василенко. 

- Згадую, як спостерігав за шаленою активністю Вікторія Шинкаренко - якісь мольберти, фарби, художники. Не розумів. Потім коли побачив роботи хлопців - відверто охренів: такого класного результату я не очікував, - обурився байдужість депутатів член Громадської ради при МОЗ та  учасник громадської організації «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» Юрій Поліщук.  - Потім - виставка-продаж картин поранених хлопців на сесії Рівненська обласна рада, банер два-на-півтора метри (який депутати в притул не побачили), виступ Alexander Vasilenko з сесійної трибуни із пропозицією реально підтримати творчих бійців і... Нуль. Повний ігнор. Жоден депутат не купив жодної картини. Тому, зайчики-депутатики, якщо віднині хоча би хтось із вас надумає розтулити писка про свою готовність допомогти ветеранам війни з росією - згадайте обличчя цих хлопців. У вас була можливість продемонструвати, чого ви варті. Ви її стратили.

0
Політика # Рівненська обласна рада # АТОвці
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі