90% українців підтримують обстріли по рф

90% українців підтримують обстріли по рф
0
90% українців підтримують обстріли по рф
Більшість українців підтримують удари по території росії. Проте люди здебільшого хочуть ударів лише лише по військових та енергетичних об'єктах.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили 14-22 лютого. 

З усіх українців 38% вважають, що завдавати їх необхідно лише по військових об’єктах. Ще 39% хочуть уражати військові об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури.

 

А 13% респондентів вважають, що ударів мають завдавати по взагалі всіх об’єктах, зокрема по населенню. І лише 7% опитуваних узагалі не підтримують обстрілів території рф. У всіх регіонах України абсолютна більшість людей (89-92%) підтримують завдання ударів по території рф. Але найбільша підтримка у центрі та сході країни.

 

Навіть серед респондентів, які готові до територіальних поступок в обмін на мир, 79% вважають, що необхідно завдавати удари по території рф.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький зазначає, що удари по росії підтримує більшість людей навіть на півдні і сході, де понад рік тому до вторгнення більша частина респондентів говорили про близьких родичів у росії, а понад 80% добре ставилися до «простих росіян». До того ж значна частина вважає, що не варто обмежуватись лише військовими об’єктами.

 

Грушецький підкреслює, що українці попри всі воєнні злочини росії зберігають не тільки єдність, але і людяність. Бо досить мало опитуваних хотіли б ударів по населенню росії. 

 

Про опитування

Його провели 14-22 лютого 2023 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитали 2002 дорослих жителів України. До вибірки не включили людей із територій, які були окуповані до 24 лютого 2022 року, а також громадян, які після цієї дати виїхали за кордон.

 

Соціологи зазначають, що за звичайних обставин похибка такої вибірки не перевищувала 2,4%. Проте за умов війни, крім формальної похибки, додається певне систематичне відхилення. А втім, дослідники стверджують, що отримані результати все одно дозволяють надійно аналізувати суспільні настрої населення.

 

Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі