Адвокати звинуваченого у корупції заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта "виставили" з зали суду прокурора

Адвокати звинуваченого у корупції заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта
0
Адвокати звинуваченого у корупції заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта "виставили" з зали суду прокурора

Несподіваний поворот отримала справа звичнуваченого у корупції заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта, яку вже три роки розглядають в Дубенському міськрайонному суді.

На останньому засіданні 27 липня захисники пана Пустовіта домоглися відсторонення від розгляду прокурора Рівненської обласної прокуратури Андрія Войтюка, який вів весь процес з початку. Своє клопотання адвокати мотивувати тим, що прокурор тиснув та змовлявся зі свідками під час перерв в судовому засіданні. Суддя, дочка екс-голови Рівненської обласної ради Олександра Кічата клопотання підтримала, тож наступного разу державне обвинувачення в суді представлятиме інший прокурор. 

Адвокати Пустовіта Олександр Троцюк та Володимир Цуняк

Після завершення допиту свідка , під час технічної перерви в судовому засіданні (з метою збереження технічного запису), прокурор Войтюк A.M. прямо в залі суду почав обговорювати з вказаним свідком зміст наданих останнім показів ( у т.ч., безпосередньо на запитання головуючого судді), оскільки вони ніби-то не відповідають іншим матеріалам справи. За результатами - свідок погодився знову змінити свої покази. Після відновлення судового засідання прокурор Войтюк A.M. заявив про необхідність додаткових запитань свідку, зазначаючи надумані причини, а свідок намагався в черговий раз відмовитись від наданих ним показів та надати нові пояснення під «диригуванням» прокурора Войтюка A.M, - йдеться у клопотанні адвокатів Тараса Пустовіта. - Прокурор факт обговорення зі свідком показів останнього визнав у судовому засіданні особисто, при цьому було встановлено надуманість та безпідставність його «авторських» пояснень щодо причин зміни показів свідка (детальні пояснення свідка фіксувались технічним записом). Дані події сторона захисту розцінює як відверту спробу штучного «підгону» свідчень ніби-то неупереджених свідків по справі до «потреб» сторони обвинувачення (фактично - шляхом надання неправдивих показів за замовленням прокурора), а отже - як свідоме перешкоджання принципам законності, безпосередності дослідження доказів та права на об'єктивний суд тощо.  Сукупність же вищевказаних обставин, на думку сторони захисту, свідчить про очевидне ігнорування прокурором Войтюком A.M. принципів законності та об'єктивності в даній справі, а отже - однозначно ставить під сумнів його неупередженість по справі.

Клопотання захисту суддя Олександра Кічата підтримала і відповідною ухвалою підтримала відвід прокурора Андрія Войтюка від розгляду справи: 

- Клопотання захисника Троцюка О.В. про відвід прокурора Войтюка Андрія Миколайовича у кримінальному провадженні відносно обвинуваченого Тараса Пустовіта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 КК України, - задоволити.Зобов'язати керівника прокуратури Рівненської області призначити іншого прокурора в кримінальному провадженні № 2201518000000001 від 11.01.2015 за обвинуваченням Тараса Пустовіта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 КК України.

Прокурор Андрій Войтюк

Нагадаємо, що колишній міський голова Острога в 2014 році був призначений першим заступником голови Рівненської ОДА Сергія Рибачка. Судять екс-чиновника за два факти отримання неправомірної вигоди. Перший з них – у 2013 році. Тоді хабар становив 3 тисячі американських доларів. Другий випадок хабарництва стався  11 січня 2015 року, коли правоохоронці затримали Тараса Пустовіта  «на гарячому» за підозрою в отриманні чергової неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч доларів США від керівника ПП «Острог Автотранс» і з Острога за сприяння у виграші тендеру на перевезення. Перебуваючи на посаді заступника голови ОДА, Пустовіт відповідав за ЖКГ, будівництво та транспортну галузь. Також він очолював конкурсну комісію, щодо отримання тендерів на міжміські маршрути в області.

Слідчі УСБУ в Рівненській області відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище). Посадовця відразу затримали в порядку ст.208 КПК України.

ЮРІЙ ДЮГ

0
Політика # Тарас Пуствіт
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі