Як голосували б українці, якби президентські вибори відбулись найближчим часом

Як голосували б українці, якби президентські вибори відбулись найближчим часом
0
Як голосували б українці, якби президентські вибори відбулись найближчим часом

Центр Разумкова опублікував нове дослідження електоральних вподобань українців.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (18,7% усіх опитаних). Мають намір проголосувати за П.Порошенка 12,7% опитаних, за Ю. Бойка — 6,2% респондентів. За Д. Разумкова проголосували б 5,5%, а за Ю. Тимошенко — 5,0% опитаних. 4,1% респондентів висловили намір проголосувати за В. Гройсмана, 3,2% — за І. Смешка, 3,1% — за Є Мураєва, 2,0% — за О. Ляшка, 1,7% — за В.Медведчука, 1,4% — за О.Тягнибока, 0,3% — за К.Рудик.

Серед кандидатів на посаду Президента України, за яких не будуть голосувати за жодних обставин, респонденти називали В.Зеленського (31,9%), П.Порошенка (31,6%), В.Медведчука (24,7%), Ю.Бойка (24,0%), О.Ляшка (15,0%,) Ю.Тимошенко (13,8%), О.Тягнибока (11,0%). Решту кандидатів назвали менше 10% опитаних.

Якби відбувався другий тур виборів Президента і до нього потрапили В.Зеленський та П.Порошенко, то 26,7% серед усіх опитаних відповіли, що проголосували б за В. Зеленського, а 21,3% — за П. Порошенка. Якщо представити ці дані у вигляді результату виборів (тобто у відсотках серед тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором), то показник В.Зеленського становив би 55,6%, а П.Порошенка — 44,4%.

Відносна більшість опитаних (40,1%) вважають, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої. Трохи рідше (36,2%) респонденти відповідають, що нинішня влада гірша, ніж попередня. Кожен п’ятий з опитаних (20,1%) вважають, що нинішня влада краща, ніж попередня.

Близько третини респондентів (36,8%) не чули про міжнародне розслідування Пандора Пейперс (Pandora Papers), яке розкрило таємниці офшорних рахунків багатьох політиків з різних країн світу. Щось чули про це дослідження, але не знають деталей, 43,0% опитаних, а 18,1% відповіли, що добре поінформовані про нього.

Переважна більшість респондентів (80,1%) вважають, що неприпустимо, щоб найвищі посадові особи держави і провідні політики країни володіли офшорними рахунками за кордоном. 9,1% опитаних не бачать нічого поганого у такій практиці. Водночас, більше половини опитаних (55,3%) вірять інформації розслідування Пандора Пейперс (Pandora Papers) про те, що Володимир Зеленський та його бізнес-партнери володіють офшорними рахунками за кордоном. Не вірять цій інформації 16,5% опитаних.

Близько половини опитаних (47,5%) нічого не знають про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків із російської приватної армії Вагнера — «Вагнергейт». Щось чули про це, але не знають деталей, 36,3% респондентів, а 14,1% відповіли, що досить добре поінформовані про цю ситуацію.

Серед тих респондентів, які хоча б щось знають про «Вагнергейт», 40,5% вважають головною причиною зриву операції цілеспрямовану передачу інформації з боку вищого політичного керівництва України. 15,1% обізнаних респондентів головною причиною зриву вважають брак професіоналізму та помилки з боку вищого політичного керівництва України, а 12,8% — непрофесіоналізм і помилки працівників українських спецслужб. 6,3% опитаних, які хоча б щось знають про «Вагнергейт», головною причиною зриву операції вважають те, що російські / білоруські спецслужби самі змогли дізнатися про операцію і зірвати її, ще 4,6% поінформованих респондентів вважають все це випадковим збігом обставин.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі