Як на Рівненщині ремонтують трасу Київ-Чоп

Як на Рівненщині ремонтують трасу Київ-Чоп
0
Як на Рівненщині ремонтують трасу Київ-Чоп

На міжнародній трасі Київ – Чоп, що пролягає Рівненщиною, з початку грудня зафіксували 600 метрів квадратних пошкодженого дорожнього покриття. Про це Суспільному 21 грудня повідомив речник Служби автодоріг області (САД) Дмитро Леонтіюк. За його словами, вибоїни зараз ремонтують десять бригад.

Ями на відрізку траси Київ – Чоп біля села Антопіль Рівненського району у багатьох місцях з'явилися два тижні тому, розповідає житель села Біла Криниця Олександр Павлюк. Він щодня їздить автодорогою у напрямку Житомира та Львова.

«По всій цій ділянці права частина руху – вся в ямках. Згідно «Правил дорожнього руху», де вказано, що ми повинні їхати правою частиною, то там аж ніяк немає такої змоги. Будь-який водій знає, що таке ремонт ходової частини, і буде за тих чи інших обставин оминати ці ями. Але може бути такий момент, коли йде маневрування авто – це спричиняє ДТП, і це може бути з фатальними наслідками», – каже водій Олександр Павлюк.

Водій Ростислав Коваль, яких рухався трасою Київ – Чоп з Києва в сторону Львова, у Facebook опублікував фото пошкоджених коліс свого автомобіля.

У дописі він вказав, що це сталося на відрізку від Новоград-Волинського до Рівного.

Журналісти Суспільного поцікавилися ситуацією в керівників Білокриницької громади, яка розташована обабіч траси. Там офіційних звернень від жителів не отримували, але дорогу в такому стані побачили вперше.

«До цього часу не було особливих проблем. Всі ремонтні роботи проводилися досить вчасно. А от перші морози показали недоліки, які зараз виникли. Хоча обслуговуюча компанія займається поточним ремонтом. Не знаю, наскільки ефективно зараз в таку погоду це проводити. Поки що наші дороги, які робилися шляхом сільської ради, знаходяться в досить нормальному стані», – сказав заступник голови Білокриницької сільради В'ячеслав Шкабара.

Восени ями на вкладеній понад десять років тому трасі заасфальтували, пояснює речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк. Нові вибоїни виникли через постійні перепади температури.

«У ході експлуатації автомобільної дороги по ній рухаються перевантажені фури, це грає недобру справу з самим покриттям асфальтобетону, яке потрібно було замінити, верхній шар – ще від трьох до п'яти років тому. Вода, попадаючи в сітку тріщин, замерзає і розширюється, сприяє приросту ямковості», – пояснює він.

Станом на 14 грудня зафіксували 600 квадратних метрів пошкодженого полотна, уточнили у Службі автодоріг. Утворені ями підрядники асфальтують вже впродовж тижня, проте виникають нові вибоїни. Щодоби фіксують від двадцяти до тридцяти квадратних метрів нової пошкодженої дороги.

21 грудня на трасі працювало десять бригад, які ремонтували вибоїни. Зі слів Дмитра Леонтіюка, температурний режим дозволяє латати ями холодним асфальтобетоном. Водночас в САД сподіваються, що поки на Рівненщині утримується морозна погода, нових вибоїн не виявлятимуть.

«Це дасть можливість ліквідувати аварійну ямковість методом використання холодних асфальтобетонних сумішей. Восени було відіграно тендер на поточний середній ремонт траси Київ – Чоп окремими ділянками. Тобто, вже з весни, з початком будівельного сезону, на найбільш проблемних ділянках ми будемо повністю замінювати верхній шар», – анонсував речник САД.

Наявні ями на міжнародній трасі, за відсутності снігопадів, планують ліквідувати за декілька днів.

За матеріалами: UA: Сусіпльне мовлення

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі