Як працюють санкції проти росії

Як працюють санкції проти росії
0
Як працюють санкції проти росії

Велика Британія в річницю лютневого російського вторгнення в Україну оголосила розширення санкцій щодо росії в той час, як ЄС США та інші країни G7 і партнери кажуть, що теж запровадять нові санкції зі свого боку.

 

Торговельні санкції працюють. Імпорт товарів з росії з часу вторгнення впав на 99%, а експорт в росію впав на майже 80%.

 

Також санкції у п’ятницю будуть темою наради на відеозв’язку керівників країн G7 за участю українського президента Зеленського.

 

27 країн ЄС завершують узгодження подробицю вже оголошеного 10-го набору санкцій проти росії.

 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила 24 лютого, що санкції «відрізають росію від світової економіки... руйнують основи її економіки і обрізають можливості її оновлення».

 

Британський уряд заявив, що накладає ембарго на експорт в росію всіх виробів, що можуть застосовуватися у війні проти України.

 

«Сьогодні ми накладаємо санкції на російські еліти, які керують ключовими промисловими галузями путіна і зобов’язуємося заборонити експорт в росію всіх виробів, які помічені у використанні росією на полі бою», - заявив 24 лютого міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

 

До британського санкційного списку понад 1500 осіб та компаній і установ додано ще 92 особи, включно десятками керівників державної компанії Росатом, та компанії Алмаз - Антей, що серед іншого виробляє ракети й іншу зброю.

 

У списки також потрапили 5 чільних посадовців іранської авіабудівної компанії Кудс - виробника дронів, які росія застосовує в Україні.

 

Окремо згадані під новими британськими санкціями: Маттіас Варнінґ - друг путіна, директор компанії «Північний потік -2», Любов Кабаєва - мати Аліни Кабаєвої, яку називають близькою подругою путіна.

 

Британські представники наголосили, що хоча економіка росії не зазнала провалу, якого дехто очікував на початку хвилі міжнародних санкцій рік тому, ембарго й обмеження діють і їх треба розширювати й удосконалювати.

 

«Торговельні санкції працюють. Імпорт товарів з росії з часу вторгнення впав на 99%, а експорт в росію впав на майже 80%», - сказала з цієї нагоди британська міністерка торгівлі Кемі Баденок.

 

За матеріалами:VOA

 

Будьте першими у курсі новин - підписуйтеся на наш телеграм-каналhttps://t.me/vse_rv

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі