Як виглядає платна «VIP-камера» Рівненського СІЗО (ВІДЕО)

Як виглядає платна «VIP-камера» Рівненського СІЗО (ВІДЕО)
0
Як виглядає платна «VIP-камера» Рівненського СІЗО (ВІДЕО)

Нові ліжка, телевізор, кондиціонер та холодильник. Так виглядає камера з поліпшеними побутовими умовами в Рівненському слідчому ізоляторі. Розрахована вона на двох людей. Загальна площа становить близько 21 квадратного метра.

– Норма площі в звичайних жилих камерах на одну особу, згідно статті 11 ЗУ «Про попереднє ув’язнення» складає 2,5 квадратних метра. Тут облаштована камера так, щоб розрахунок площі на одну особу був не менше 6 квадратних метри, – розповів журналістам «Ритм» начальник держустанови «Рівненський слідчий ізолятор №1», полковник внутрішньої служби Юрій Ткачук.

У Рівненському СІЗО така камера лише одна. На ремонт та облаштування витратили 83 тисячі гривень. Юрій Ткачук розповідає, аби попереднє ув’язнення провести в таких камерах потрібно буде заплатити.

– Вартість ліжко-місця на одну особу за одну добу становить 840 гривень. Після семи днів вартість за тиждень 2940 і за місяць 6300 на одну особу, – уточнив начальник СІЗО.

Харчування для усіх підсудних однакове. Проте, за бажанням їжу в платні камери можна замовляти, зазначив старший інспектор Тарас Долінський. І додав, що привілейованого статусу підсудні у цій камері не матимуть.

– Виходячи з загальної практики, що всі люди народжуються вже не рівними самі по-собі. Будь-який вплив уже сюди не можливий з боку сторонніх осіб. Тобто, людина виявила бажання, вона має кошти, на відповідний рахунок сплатила, поселилася. Вона тут під контролем, відслідковується. Ніхто тут не буде собі нічого дозволяти. Є правила внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів, є ЗУ про попереднє ув’язнення. Вони будуть чітко дотримуватися цих норм, – сказав Тарас Долінський.

На перебування у платній камері СІЗО можна купити й сертифікат. Про це нещодавно заявив міністр Юстиції Денис Малюска у себе на фейсбук сторінці . Такий сертифікат він назвав подарунковим. Діє подібна послуга й у Рівненському СІЗО.

– Це не обов’язково подарунок . Все  дуже просто зробити. Перейти на сайт, обрати слідчий ізолятор, обрати кількість днів ув’язненя, дні тижня, місяці і вартість. Потім оплатити послугу, роздрукувати сертифікат та квитанцію, який надійде на електронну пошту, – розповів Юрій Ткачук.

Термін дії такого сертифікату 6 місяців. Якщо не скористалися – гроші йдуть у благодійний фонд СІЗО. Поки що, платні камери це лише експериментальний проект Мін’юсту. Якщо ж на послугу буде попит, то облаштують ще кілька подібних камер, стверджує начальник СІЗО Юрій Ткачук.

Читайте також: У Рівненському СІЗО можна замовити камеру «наперед»

Читайте також: В НАЗК припинили фінансування «Слуги Народу»

Читайте також: «Укрзалізниця» відновлює курсування ще двох поїздів через Рівненщину

 
0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі