Яким буде новий навчальний рік на Рівненщині

Яким буде новий навчальний рік на Рівненщині
0
Яким буде новий навчальний рік на Рівненщині

Новий навчальний рік на Рівненщині: Віталій Коваль розповів про виклики та акценти.

 

Питання безпеки в закладах освіти – однозначно пріоритет №1. На цьому наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час обласної освітянської серпневої конференції.

 

«Ми чудово розуміємо, що три роки дистанційного навчання для дітей – це складно і суттєво впливає на якість освіти. Тож докладаємо максимум зусиль, аби мешканці області повернутилися з-за кордону до очного навчання і задля цього щоденно підсилюємо безпеку. Наші діти – це нащадки переможців. У них є приклад сильних, освічених і незламних українців. Освітній процес цьогоріч буде організований за очною, дистанційною та змішаною формами. Формат навчання залежить від наявності укриттів та близькості прикордонної смуги», – сказав очільник області.

 

Також Віталій Коваль додав, що засновники та керівники закладів освіти вже визначилися із формами навчання у своїх громадах. Базова умова для повернення до очного навчання – наявність укриття. Наразі 62% шкіл мають сховища різного типу. 45 із 89 закладів, які розташовані поблизу північного кордону, також планують очне та змішане навчання. Також створюються умови для тимчасового переведення з однієї школи (де, наприклад, зараз немає укриття) до іншої (з укриттям) зі збереженням місця.

 

«До нового навчального року ми готувалися. Впродовж літа було закуплено 21 шкільний автобус, продовжуємо доставляти підручники та девайси для онлайн-навчання. Окрім того, триває цифровізація освіти, адже 10 тисяч школярів навчаються дистанційно у наших закладах за межами області, а іноді за кордоном. Ще 300 учнів отримують освіту у нас, а фізично знаходяться на окупованих територіях», - підсумував Віталій Коваль.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі