За даними, які оприлюднив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, першу позицію посідає свинина, яка подешевшала на 2,3 грн за кілограм і коштує в середньому в Україні 107,9 грн.
Друге місце за курячим філе, яке подешевшало на 1,5 грн та має середню ціну 89,9 грн за кілограм.
Ціна курячої тушки зменшилась на 1,1 грн та має середню вартість в країні 53,7 грн за кілограм. На 70 коп знизилась ціна на гречку. Її середня ціна на кінець лютого складала 20,8 грн за кілограм. Як і прогнозувалось, впала вартість сала, поки що на 50 коп. Кілограм в середньому коштує 71,7 грн.
У відсотках картина така:
На першому місці гречка, вартість якої знизилась на 3%.
Другу позицію посіла свинина, яка продемонструвала зниження на 2,1%.
Таку ж динаміку падіння – 2,1%, показав і бройлер. Його вартість становить 53,7 грн.
Куряче філе показало трохи меншу від’ємну динаміку – 1,7%. Кілограм в середньому в Україні нам обійдеться у 89,9 грн.
Замикають п’ятірку яйця з 1,6% і середньою ціною 27,5 грн. за десяток. У лютому яйця подешевшали на 50 коп. за десяток.