Аналітики прогнозують зростання ринку напівпровідників на 50% до 2022 року

Аналітики прогнозують зростання ринку напівпровідників на 50% до 2022 року
0
Аналітики прогнозують зростання ринку напівпровідників на 50% до 2022 року

Ринок напівпровідникових мікросхем – ласий шматок для будь-яких інвесторів. Ще торік індустрія з обсягом у кількасот мільярдів доларів «вистрілила» завдяки зростанню кількости електрокарів та збільшенню частки електроніки у звичайних автівках. Завдяки Ford, General Motors, Volkswagen та іншим брендам попит на напівпровідникові чіпи значно збільшився.

Світова консалтингова компанія World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) нещодавно опублікувала звіт зі вкрай позитивними прогнозами щодо ринку. До кінця цього року, на думку аналітиків, загальна вартість ринку зросте на 25% і сягне позначки в 551 мільярд доларів, а до 2022 року ця цифра зросте ще на 55 мільярдів. Себто у наступні два роки напівпровідниковій індустрії пророкують зростання майже на 50%.

Світові прибутки з продажів напівпровідників. Джерело: WSTS

З дефіцитом напівпровідників зіткнулися і глобальні корпорації (Apple та Tesla), і локальні мануфактури. Виробники мікроелектроніки завантажені на квартали вперед, а виробники смартфонів, ноутбуків, побутової техніки та автомобілів сивіють, стоячи у чергах на сировину.

Від такої ситуації компанії втрачають мільярди: GM закриває фабрики та скорочує виробництва, Ford втрачає прибутки схожим чином, а VAG ріже виробництво тисяч автомобілів, щоб мінімізувати проблеми з постачаннями.

Що більше електроніки напхано в автівку, то більше виробник залежить від напівпровідників.

Окрім внутрішніх міжусобиць, автомобільні компанії конкурують і з іншими галузями: надавачами cloud-послуг та виробниками компонентів типу Amazon, Apple, Microsoft і HP. Також зростає попит серед виробників телевізорів та техніки для «розумного будинку». Водночас Китай нарощує імпорт напівпровідників, готуючись до чергового етапу торгової війни зі США.

Найпопулярнішим товаром є мікросхеми пам’яті: понад 37% від загального обсягу продажів; далі йдуть чипи зв’язку (29,1%) та логічні мікросхеми (26,2%).

Наразі ж ринок напівпровідників повністю контролюється кількома потужними гравцями, які фундували позиції десятиліттями: південнокорейськими Samsung Electronics і SK Hynis, тайванською TSMC та нідерландською ASML Holding. Єдиний ймовірний конкурент цієї фантастичної четвірки – Interl, який зможе посилити позиції хіба що за шалених інвестицій та державної підтримки.

За матеріалами: Tokar.ua

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі