Астрагал: корисний адаптоген та потужний антиоксидант

Астрагал: корисний адаптоген та потужний антиоксидант
0

 

Астрагал — це багаторічна рослина, що здавна використовувалася в нетрадиційній медицині, зокрема у Китаї. З часом її дивовижні властивості були підтверджені вченими, і наразі кожен охочий може оцінити її переваги для здоров'я.

 

З коріння цієї рослини виготовляють біологічно активні добавки, які можна використовувати з профілактичною та лікувальною метою.

 

Астрагал багатий на різні речовини, зокрема у його складі міститься багато сапонінів, флавоноїдів та полісахаридів.

 

Сапоніни широко відомі як речовини, що здатні знижувати рівень холестерину, зміцнювати імунітет та знижувати ризик виникнення онкології.

 

Флавоноїди мають потужні антиоксидантні властивості, борються з агресією вільних радикалів та допомагають у профілактиці різноманітних захворювань.

 

Полісахариди мають антимікробні, противірусні та протизапальні властивості.

Серед доведених переваг астрагалу:


— Боротьба зі стресом. Астрагал допомагає захистити організм від стресу та його негативних наслідків для здоров'я. Його можна використовувати у період інтенсивних фізичних та розумових навантажень.

— Покращення здоров'я серця. Активні компоненти астрагалу запобігають накопиченню холестеринових бляшок в артеріях, сприяють збереженню повноцінного просвіту судин, а також захищають їх внутрішню стінку та підтримують еластичність. До того ж флавоноїди астрагалу допомагають знизити артеріальний тиск та рівень тригліцеридів.

— Підвищення імунітету. Антиоксиданти астрагалу сприяють покращенню спротиву організму інфекційним агентам, а також захищають клітини від хвороботворного впливу вільних радикалів. До того ж така рослина має природні антибактеріальні властивості, що також сприяє підвищенню стійкості до інфекційних хвороб.

— 
Профілактика та лікування діабету. Дослідження показують, що астрагал може природним чином лікувати резистентність до інсуліну, яка досить часто спостерігається у пацієнтів з переддіабетом. Корекція такого стану може запобігти виникненню цукрового діабету. До того ж сапоніни, флавоноїди та полісахариди астрагалу захищають бета-клітини підшлункової залози, які виробляють та вивільняють інсулін (гормон, який необхідний для зниження концентрації глюкози в крові). Також з'ясувалося, що ця рослина може бути корисною для профілактики виникнення ускладнень з боку нирок у пацієнтів із цукровим діабетом.

— 
Полегшення сезонної алергії та астми. Насправді астрагал не має антигістамінних властивостей. Проте його використання разом з ліками проти полінозу допомагає зменшити вираженість нежитю та чхання. Також значне полегшення від нього можуть відчути і пацієнти з астмою — у них астрагал зменшує запалення, виділення слизу та гіперчутливість дихальних шляхів.

— Лікування ХОЗЛ (хронічного обструктивного захворювання легень). Вживання астрагалу допомагає збільшити об'єм форсованого видиху у пацієнтів з таким діагнозом. Також таке лікування сприяє покращенню імунної системи та полегшенню.
 
— Покращення чоловічого репродуктивного здоров'я. Астрагал посилює рухливість сперматозоїдів, сприяє збільшенню їх кількості та позитивно впливає на синтез зрілих сперматозоїдів.


Дізнатися більше про астрагал та його властивості можнав цій розширенній статті: Астрагал – корисна речовина для всього організму.

 

А щоб відчути користь цієї дивовижної рослини на власному досвіді, варто звернути увагу на БАДи від відомих виробників. Це продукція, що справді варта уваги, адже вона створюється за світовими стандартами якості та проходить декілька стадій контролю, щоб кінцевий споживач отримав справді найкраще.

 

Широкий асортимент добавок Астрагалу, а також великий вибір натуральних екстрактів, вітамінів, мінералів та  різноманітних комплексів Ви можете знайти в одному з кращих українських магазинів товарів для здоровя – інтернет магазині Біовіт.

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині побільшає шкільних автобусів
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця ТЦК за 13 тисяч доларів допомагала військовозобовʼязаному уникнути мобілізації
0
Читати далі
На Рівненщині жінка підпалила траву і сама загинула в полум’ї
0
Читати далі
Німеччина замовила для України ще 17 систем IRIS-T — Шольц
0
Читати далі
У Квасилові біля очисних станцій підпалили траву
0
Читати далі
Які підприємства Рівненщини вже долучилися до Національного кешбеку
0
Читати далі
У Рівному стартує пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок
0
Читати далі
Міський голова Острога відповів на зауваження місцевої жительки кулаками: деталі інциденту
0
Читати далі
Як вибрати ролики для дитини: поради для батьків
0
Читати далі