Байден визнав, що зупинити будівництво «Північного потоку-2» уже неможливо

Байден визнав, що зупинити будівництво «Північного потоку-2» уже неможливо
0
Байден визнав, що зупинити будівництво «Північного потоку-2» уже неможливо

Президент США Джо Байден визнав, що зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2» наразі майже завершене, тому зупинити його уже не вдасться.

Про це пише CNN.

«Північний потік» завершено на 99%. Ідея про те, що можна було щось сказати або зробити, щоб зупинити його, була неможлива», — сказав Байден після брифінгу для CNN.

Однак він розповів, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель працює над зобов'язанням, яке передбачає, що якщо Росія захоже цим газогоном навмисно завдати шкоди Україні або іншим країнам, Берліну на це доведеться відповісти.

Про неможливість зупинити будівництво «Північного потоку-2» виданню CNN заявив і високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

«Хоча ми як і раніше виступаємо проти трубопроводу, ми прийшли до висновку, що санкції не зупинять його будівництво і ризикують підірвати найважливіший союз з Німеччиною, а також з ЄС та іншими європейськими союзниками», — сказав він.

Однак CNN наголошує, що така заява навряд зупинити дискусії щодо трубопроводу, оскільки щодо нього немає консенсусу навіть всередині США. Зокрема, угоду США та Німеччини щодо газогону розкритикували й низка американських конгресменів.

Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина офіційно повідомили, про що домовилися щодо «Північного потоку-2». Німеччина зокрема обіцяє у разі використання Росією газопроводу для тиску на Україну стримувати РФ санкціями.

Що треба знати про «Північний потік-2»?

Газопровід «Північний потік-2» будує російський «Газпром» разом із провідними енергетичними компаніями Німеччини, Франції та Австрії. Наразі «Північний потік-2» уже майже готовий. 4 червня Путін заявив про завершення будівництва на одній із двох ниток газопроводу.

Європарламент закликав зупинити будівництво газопроводу, а німецькі природоохоронні організації подавали скарги, щоб заморозити прокладання труб. Але в Німеччині кажуть, що не можуть зупинити процес, адже проект будівництва схвалили багато років тому, а його скасування загрожувало б судами проти країни.

У разі завершення проекту Росія отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи.

За матеріалами: Громадське

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі