Два ресторани Рівного долучаються до міжнародного фестивалю GoetdeFrance. Як це можливо: їсти французьку їжу в 150 країнах одночасно?
Четвертий рік поспіль подія GoetdeFrance / GoodFrance створює зв'язки між кухарями по всьому світу. Це веселе свято та водночас, ода французькій кухні.
Цього річ подія стартує 21 березня в 150 країнах світу за ініціативою Міністерства Європи та закордонних справ. Увесь спектр смаків Франції - від високоякісної кухні до якісної їжі бістро порадує гурманів кухні на 5 континентах світу .
Заклади громадського харчування пропонуватимуть меню з холодними закусками, салатами основними стравами та десертами французької кухні у супроводі французьких вин.
Знаменне те, що ресторан «БарМАКИ» з Рівного презентуватиме французьку кухню для гурманів-рівнян.
"GoetdeFrance" залучає шеф-кухарів з усього світу та посольства Франції у відповідних країнах, щоб у різних місцях планети можна було пообідати французькою стравою в один і той же день. Разом з Міністерством Європи та закордонних справ ідею взявся пропагувати та втілювати відомий на весь світ кулінар Ален Дюкасс– шеф повар, який очолює список кухарів рейтингу Michelin.
Ця міжнародна подія, яка вперше була проведена у 2015 році, транслює відповідне рішення ЮНЕСКО впровадити "гастрономічну їжу французів" у список нематеріальної культурної спадщини.
Таким чином, 21 березня кожного року ресторани-учасники програми пропонують гостям пережити досвід французького кулінарного мистецтва «вживу» і пропонують відчути «смак інновацій та цінностей».
У 2017 році в понад 156 посольствах працюють з понад 2100 ресторанів-учасників у 150 країнах світу, 250 000 прийомів їжі та 8 000 гостей.
Ось так гастрономія буде використана для демонстрації цінностей Франції, з теплотою, пов'язаною із задоволеннями від гарної їжі.
Запрошуємо вас скуштувати неймовірне французьке меню в одному з ресторанів учасників фестивалю вже з 21 березня.
Чекаємо Вас
Інформація по меню від ресторану «БарМАКи»:
· Верін з авокадо та копченим лососем
· Салат Нісуаз
· Телятина під соусом демі-гляс
· Касуле
· Сирне плато: рокфорр, емменталь,брі, козиний сир
· Крем брюле
· МлинціСюзетт
· LouisEschenauer (біле сухе)
· Chevalier de Paris (червное сухе)
Публікація можлива через активну допомогу дивізіону артилерійської розвідки, що дислокується в місті Попасна Луганської області.