Буданов вважає, що ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні

Буданов вважає, що ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні
0
Буданов вважає, що ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні
Глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що російська ПВК «Вагнер» більше не воюватиме в Україні.

 

Про це він сказав у коментарі «Українській правді».

 

На думку української розвідки, серед наслідків спроби заколоту «вагнерівців» у росії для України значущими є компрометація російського керівництва й те, що найманці євгена пригожина більше не воюватимуть проти нашої держави.

 

«Ми отримали компрометацію російського керівництва. Укотре зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було завдано втрат військово-космічним силам рф. А ще — ПВК "Вагнер" більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ росії, який умів досягати успіху за будь-яку ціну», — сказав Буданов.

 

Він зазначив, що наразі «вагнерівці» все ще перебувають в окупованому Луганську, де у них з 2014 року розташована база, і на півдні України. А втім, за словами глави ГУР, участі в бойових діях найманці зараз не беруть.

 

Заколот, який не відбувся

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об’єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об’єкти в місті Воронеж. Колона ПВК «Вагнер» була й у Липецькій області. російська влада вже готувалася до облоги Москви.

 

Президент росії володимир путін назвав дії пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська рф уже отримали наказ про «нейтралізацію заколотників». Президент росії у пошуках рішення телефонував до лідерів Білорусі, Туреччини, Казахстану й Узбекистану.

 

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник ПВК «Вагнер» у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф. Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку, «не доходячи 200 км до Москви».

 

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він «піде до Білорусі», а «вагнерівців» влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, «є слово президента росії».

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі