Через скаженого пса у центрі Рівного ввели карантин

Через скаженого пса у центрі Рівного ввели карантин
0
Через скаженого пса у центрі Рівного ввели карантин

Після виявлення в центрі Рівного скаженої собаки тут ввели карантинні обмеження, а фахівці ветмедицини взялися щеплювати домашніх і безпритульних тварин. 23 грудня пересувний пункт встановили біля краєзнавчого музею. Тварин можна щепити також у ветлікарні, – наголошують спеціалісти.

«Сказ у Рівному виявили в безпритульної собаки, яку 16 грудня на вулиці Чорновола,10 травмувало авто. Люди його підібрали та відвезли у приватну клініку, а через два дні пес загинув», – розповів начальник міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський.

Після того, як фахівці підтвердили у тварини сказ, почали шукати усіх контактних осіб. Таких людей нарахували сім, їм зробили щеплення від сказу.

Також Держпродспоживслужба продезінфікувала територію, де знайшли скаженого пса та щепили тварин у центрі міста. За підрахунком Анатолія Сасовського, цьогоріч це вже третій випадок сказу, що фіксують в обласному центрі.

Червоним обведена неблагополучна зона, синім – загрозлива

«На неблагополучну зону були накладені карантинні обмеження. Вони будуть тривати два місяці. Забороняються виставки собак, виводки собак, забороняються вивезення собак з даної території за межі міста і за межі держави», — пояснює Анатолій Сасовський.

Неблагополучна територія – це вулиці Соборна—Паркова—Драгоманова—16 Липня. Загрозлива зона — вулиці Соборна–Княгині Ольги–Степана Бандери до мосту на Басів Куті, далі – по руслі річки Устя до Набережної.

Людям, які могли бути в контакті з хворою твариною, спеціалісти радять не зволікати з візитом до медустанови.

«Їм треба не відтягувати візит до лікаря-травматолога, тому що ця інфекція є дуже серйозна. Коли не буде своєчасно, тобто одразу після виявлення, зроблено щеплення, то закінчується це смертю людини», — коментує начальник відділу держнагляду Рівненського міськвідділу Держпродспоживслужби Сергій Грабовський.

У Держпродспоживслужбі радять щороку щеплювати своїх домашніх тварин від сказу. Зробити це можна безкоштовно у ветлікарні на Малорівненській, 91 у Рівному.

За матеріалами: Суспільне

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі