COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 серпня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 серпня
1
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 серпня

Головне на брифінгу Рівненської ОДА за 18 серпня:

— Рішення про встановлення «червоного», «помаранчевого» чи «жовтого» рівня епідемічної небезпеки на відповідній території приймається Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

— Послаблювати обмежувальні заходи, які визначені постановою КМУ для «червоної» зони, зокрема щодо роботи громадського транспорту, обласна комісія ТЕБ та НС не може.
Рішення про віднесення до рівнів небезпеки Державною комісією з питань ТЕБ і НС прийматиметься не раніше, ніж через 14 днів з дня його встановлення. Тому, перегляд зон планується наприкінці серпня 2020 року.

— Керівники підприємств критичної інфраструктури, медичних закладів мають забезпечити довезення своїх працівників спецтранспортом за погодженням з органами патрульної поліції.

— Обласна комісія ТЕБ та НС не зупиняла жодного підприємства через спалахи коронавірусу. Натомість, були проведені профілактичні роботу із керівниками, а де були порушення – разом з контролюючими службами реагували. Керівники підприємств самостійно реалізовують заходи із ліквідації спалахів Covid-19, зокрема припиняють роботу окремих цехів чи технологічних ліній.

— Якщо район віднесено до «зеленого», або «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, то там не заборонена діяльність соціальних служб та центрів зайнятості. У «жовтій» зоні діє заборона лише щодо відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

— В Україні діє адаптивний карантин. Тобто, визначаються територіальні зони за кольорами, відповідно до яких встановлюються обмеження. Отже: «зелена» зона – кількість хворих на 100 тис. має складати не більше 40 випадків; «жовта» зона – від 40 до 80; «помаранчева» – від 80 до 120 і «червона» зона – більше 240.

— На даний час у Рівному захворюваність складає близько 87 випадків на 100 тис.

— МОЗ в онлайн режимі систематично контролює забезпеченість лікарень засобами індивідуального захисту (ЗІЗ). Особливо це стосується закладів 1-ї хвилі, де зараз лікуються хворі на Covid-19. За тією інформацією, яку подають керівники лікарень – ми маємо достатньо ЗІЗ. Що стосується аптечної мережі, державна інспекція контролю лікарських засобів постійно моніторить наявність забезпечення ЗІЗ у аптеках області.

 

Читайте також: Наскільки розумний штучний інтелект?

Читайте також: У школах помаранчевої зони вчителів зобов'яжуть проводити уроки в захисних щитках

Читайте також: Громадський транспорт біля Рівного возитиме медиків і працівників виробництв

1
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі