Депутат Рівнеради закликала боротися з стихійними вуличними торговцями

Депутат Рівнеради закликала боротися з стихійними вуличними торговцями
0
  • Депутат Рівнеради закликала боротися з стихійними вуличними торговцями
  • Депутат Рівнеради закликала боротися з стихійними вуличними торговцями

Депутат Рівнеради від "Самопомочі" Ірина Пилипчук закликала боротися з стихійними вуличними торговцями. Про це вона пише на своїй сторінці у Facebook:

Впродовж двох років я намагаюся привернути увагу мера міста, депутатів, керівників установ, а також всієї спільноти Рівного до важливої проблеми, яка потребує негайного вирішення. Мова іде про несанкціоновану торгівлю, яка ведеться на тротуарах продуктами харчування: молочною, м’ясною та сільськогосподарською продукцією по вулиці Сагайдачного та Полуботка. Люди свідомо йдуть на порушення правил роздрібної торгівлі з лотків, продаючи продовольчі товари які не фасовані, не мають герметичну (непошкоджену) упаковку і при цьому зовсім не додержуються принципу товарного сусідства, відсутні умови для дотримання санітарних норм і правил, а також для додержання температурних режимів умов зберігання та продажу. На цих вулицях працюють два продовольчих ринки. Для ведення торгівлі на територіях ринків відведені та обладнані спеціальні місця, однак прилавки там пусті!
Окрім того на територіях ринків проводить нагляд Рівненська регіональна державна лабораторія Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Упродовж дня працівники лабораторії відбирають проби продукції яку реалізують та роблять аналіз останньої на вміст нітратів, підвищення радіоактивного фону та інше. 
Що стосується торгівлі на тротуарах прилеглих вулиць, то це, насамперед, загрожує занесенням збудників інфекційних захворювань та відповідно викликає загрозу здоров’ю та життю покупців, про що неодноразово наголошувалось на засіданнях державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській міській раді управлінням Держпродспоживслужби у м. Рівному. Особливо актуально це сьогодні, коли температура на вулиці сягає +30 С та вище.
Крім того, велике скупчення торгуючих та покупців на тротуарах та майже на проїжджій частині вулиць, створює небезпеку виникнення аварійних ситуацій.
Зокрема, на вулиці Полуботка вздовж тротуару в сторону театру розміщено ряд торговельних закладів та підприємств по наданню послуг, відповідно торгуючі закривають фасади цих закладів та перешкоджають вільному доступу до них відвідувачам. Від керівників цих підприємств неодноразово надходили звернення з проханням ліквідувати несанкціоновану, стихійну торгівлю на зазначеній ділянці вулиці.
На вул. Сагайдачного торгівля проводиться вздовж тротуару аж до вул. Набережної. Цією ж вулицею в напрямку залізничного вокзалу курсує ряд міського транспорту, відповідно таке скупчення торгуючих та покупців негативно впливає на рух транспорту та перешкоджає руху пішоходів вздовж тротуару.
В той же час, «обілечування» людей, які торгують на тротуарі є незаконним. Натомість ми бачимо, як охоронець «Центрального ринку» збирає кошти з торгуючих. Можна дійти висновку, що ця торгівля зі стихійної переходить у постійну.
Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, передбачене Кодексом України про адміністративні правопорушення ст. 160 «Торгівля з рук в невстановлених місцях». Тротуар – це місце для руху пішоходів, а не для торгівлі!

0
Політика # Ірина Пилипчук
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі