«Енергоатом» та міста-супутники підписади меморандум про співпрацю: які відбудуться зміни

«Енергоатом» та  міста-супутники  підписади меморандум про співпрацю: які відбудуться зміни
0
«Енергоатом» та  міста-супутники  підписади меморандум про співпрацю: які відбудуться зміни

У Києві відбулася робоча зустріч керівництва НАЕК «Енергоатом», генеральних директорів українських АЕС та голів міст-супутників, результатом якої стало підписання меморандуму про співпрацю між міськими радами та Компанією.

У містах-супутниках діючих українських АЕС нині проживає понад 200 тисяч громадян. Комплексний підхід до вирішення гострих питань міст-супутників Рівненської, Запорізької, Хмельницької та Южно-Української АЕС є однією зі складових соціальної політики Енергоатома. Відтак, документ про співпрацю покликаний скоординувати роботу щодо вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку цих міст і підприємств атомної енергетики.

У ході зустрічі міські голови Вараша (Олександр Мензул), Енергодара (Дмитро Орлов), Нетішина (Олександр Супрунюк), Южноукраїнська (Валерій Онуфрієнко) та керівники РАЕС (Павло Павлишин), ЗАЕС (Дмитро Вербицький), ХАЕС (Андрій Козюра), ЮУАЕС (Ігор Полович) окреслили низку проблем, розв’язання яких потребує втручання з боку НАЕК «Енергоатом». Вони, першочергово, стосуються повернення пільги на оплату за електроенергію для мешканців зон спостереження АЕС, боргів перед комунальними підприємствами й АЕС, покращення фінансування закладів здоров’я міст-супутників та розвитку інфраструктурних і соціально значущих проєктів на рівні місцевих громад.

У рамках меморандуму буде створено Координаційну раду за участю представників Енергоатома, АЕС та органів місцевого самоврядування, яка опікуватиметься вирішенням питань щодо ефективної співпраці з органами державної влади для захисту інтересів міст-супутників та атомних станцій, вирішення проблем у галузі житлово-комунального господарства, проведення роз’яснювальної роботи стосовно інвестиційних проєктів і програм розвитку НАЕК «Енергоатом», а також підготовки й реалізації всебічних програм розвитку міст-супутників, спрямованих на поліпшення якості життя населення.

За матеріалами:  РАЕС

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі