Голова найбільшої ОТГ Рівненщини поїде за підтримкою до Гаранта

Голова найбільшої ОТГ Рівненщини поїде за підтримкою до Гаранта
28
Голова найбільшої ОТГ Рівненщини поїде за підтримкою до Гаранта

Голова Млинівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Дмитро Левицький в рамках безстрокової акції їде з наметом під Адміністрацію Президента. Таким чином очільник найбільшої громади в області намагається привернути увагу влади щодо недостатньої освітньої субвенції, що спровокувала об’єднання гуманітарної гімназії та ЗОШ №3 у Млинові.

За словами Левицького, окрім прохання додати коштів на освіту він вимагатиме від Глави Держави звільнити із займаної посади керівника Млинівської РДА.

«Написали лист президенту, у якому виклали обставини, у яких опинилася наша громада. В підтримку цього листа сьогодні на території громади зібрано вже тисячі підписів людей. Сьогодні ми стоїмо перед вибором – або для вивільнення коштів закрити декілька сільських шкіл ОТГ і зберегти Млинівську гуманітарну гімназію в її нинішньому приміщенні, або перенести її у приміщення ЗОШ №3 і утворити один великий ліцей із збереженням більшості педагогічного складу та методики навчання учнів. Тому що понад 6 мільйонів гривень на сьогодні не вистачає на фінансування освітніх потреб в громаді. Закривати сільські школи заради гімназії я не збираюся. Тож коли ми ініціювали реорганізацію, у Млинові розпочалося штучно підігріте соціальне хвилювання довкола гімназії. І сьогодні все, що мені залишається - їхати до Гаранта Конституції, за чиїм благословенням проходять реформи в країні, та просити його втрутитися у це питання та додати коштів нашій громаді, щоб заспокоїти людей», - розповів Дмитро Левицький.

За словами голови ОТГ, його ініціативу підтримують фактично усі старости громади.

«Якщо вони захочуть долучитися до акції, ми разом будемо достукуватися до Президента. Планую їхати на Київ вже у понеділок (16 липня, - авт.)», - підкреслив Левицький.

Також очільник Млинівської громади додав, що вимагатиме від Президента звільнити очільника Млинівської райдержадміністрації Петра Рухера, який системно втручається в роботу об'єднаної територіальної громади всупереч чинному законодавству.

«Зволікання у передачі коштів освітньої субвенції, які лежать на рахунках в районі і конче потрібні напередодні нового навчального року, ліквідація територіального центру соціального обслуговування і відмова передати його в ОТГ, безповоротне знищення інших закладів району, підігрівання і підтримка соціальної напруги в Млинові – одні з небагатьох відвертих «палок у колеса» нашої громади з боку Петра Рухера. Його дії стосовно громади неприпустимі. Сьогодні голова Млинівської райдержадміністрації на роботі у Президента. І ми вимагатимемо від очільника держави прийняти стосовно пана Рухера єдино правильне рішення – відправити у відставку. Ми відстоїмо наші інтереси, тому що ми – громада!», - підсумував Дмитро Левицький.

Нагадаємо, Млинівська ОТГ сьогодні є найбільшою у Рівненській області. Вона налічує 35 населених пунктів, у яких мешкають 18 734 особи.

28
Політика # Млинівська ОТГ # Дмитро Левицький
Читайте також
2678
Млинівська ОТГ приваблює підприємців найнижчим податком в Україні
Своєрідний прецедент відбувся на Рівненщині: на сесії Млинівської ОТГ 8 травня було прийнято рішення про зміну ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи. З 2020 року він стане найнижчим в Україні та становитиме 1%.
0
Читати далі
3022
Млинівська ОТГ хоче ввести найнижчий податок в Україні - 1%
Найбільша об'єднана територіальна громада Рівненської області - Млинівська ОТГ планує скористатися наданими децентралізацією можливостями та ввести найнижчий в Україні єдиний податок для підприємців у розмірі 1% задля збільшення інвестиційної привабливост
3
Читати далі
10646
У Рівному на семигодинній таємній зустрічі очільника області, нардепа і голови ОТГ вирішилася доля Млинівської гімназії
9
Читати далі
27242
Політика і освіта: Справжні причини запеклого конфлікту навколо оптимізації шкіл у Млинові
8
Читати далі
3012
Сутички у Млинові: школи вирішили об`єднати
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі
Мінкульт визнав пересувний цирк критично важливим для економіки
0
Читати далі