«Інтимні місця – тільки для VIP»: в Дубаї скульптурам Мікеланджело позакривали дупи

«Інтимні місця – тільки для VIP»: в Дубаї скульптурам Мікеланджело позакривали дупи
0
«Інтимні місця – тільки для VIP»: в Дубаї скульптурам Мікеланджело позакривали дупи

На виставці Dubai Expo, що відбувається в Об'єднаних Арабських Еміратах, Італія представила копію скульптури «Давид» Мікеланджело. Але статуї довелося прикрити оголені пеніс та сідниці з культурних міркувань.

Про це повідомляє La Repubblica.

Копію скульптури Мікеланджело надрукували на 3D-принтері, відсканувавши оригінал лазерами. Її розташували так, щоб верхня частина була у восьмикутному проміжку поверхом вище, серед скла й колонами.

Знизу ж частину скульптури закрили кам’яною перегородкою. Тож побачити інтимні деталі «Давида» можна тільки з нижнього поверху, доступного лише для дипломатів і VIP-гостей Dubai Expo, зауважує La Repubblica.

Скульптуру «Давид» Мікеланджело (відомий митець епохи Відродження) створив у 1504 році. Він прагнув передати напруженість і рішучість біблійного героя після його рішення кинути виклик велету Голіафу.

Спершу скульптура стояла на площі у Флоренції й стала символом Флорентійської Республіки (міста-держави, що існувала у XII-XVI століттях). А у 1783 році її перенесли до місцевої академії мистецтв, щоб захистити від впливу дощу й вітру.

Нині «Давид» Мікеланджело лишається однією з найпопулярніших туристичних окрас Флоренції. У місті продають різноманітні сувеніри із зображеннями оголених частин тіла біблійного героя.

«Ми навіть думали повісити на статую «нижню білизну» або взагалі її змінити, та було вже пізно. Надто пізно ми усвідомили, що привозити в Емірати статую оголеного чоловіка — велика помилка», — цитує видання представника італійської команди на виставці.

В Об’єднаних Арабських Еміратах демонстрація голого тіла або його частин вважається правопорушенням і карається позбавленням волі до шести місяців. А якщо йдеться про дитину до 15 років — термін ув’язнення збільшується принаймні до року.

Це не перший випадок, коли через культурні чинники оголені статуї зазнають цензури. У 2019 році тематичний парк в Індонезії прикрив оголені груди двох русалок, статуї яких перебували там протягом 15 років, на знак поваги до «східних цінностей».

Всесвітня виставка Dubai Expo розпочалася 1 жовтня 2021 року й триватиме до кінця березня 2022-го. У ній беруть участь 190 країн світу, які представляють себе через культуру, винаходи й відкриття.

За матеріалами: Громадське

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі