«Історичне рішення». Уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні

«Історичне рішення». Уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні
0
«Історичне рішення». Уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні
Уряд погодив пропозицію реалізації протягом двох років експериментального проекту щодо оборонних закупівель безпілотних систем вітчизняного виробництва.
 

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

 

Глава Мінцифри Михайло Федоров назвав це рішення «історичним» та зазначив, що воно значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями.

 

За його словами, це також створить умови для стрімкого розвитку сфери українських військових технологій, а сама постанова «фундаментально» змінює підхід до самого мілтек-бізнесу з боку держави.

 

«Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги — 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%», — пояснив міністр.

 
Нагадаємо, у лютому Кабінет Міністрів України ухвалив «fast-track для дронів» — постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення товарів військового призначення та подвійного використання на територію України, зокрема безпілотників та комплектовання.
 

В Україні діє проект «Армія дронів», у межах якого Мінцифри, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають дрони для українських військових. Щоби допомогти зі збором, можна задонатити на дрон або віддати власний. Допомогти ЗСУ й долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, зробивши свою пожертву через платформу UNITED24


Федоров заявив, що зараз проект« Армія дронів» з умовно волонтерського переріс у масштабну державну програму підтримку розвитку вітчизняного ринку БПЛА. 

Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv 

0
Наука і технології ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі