«Карантин вихідного дня» обов'язковий до виконання

 «Карантин вихідного дня» обов'язковий до виконання
0
 «Карантин вихідного дня» обов'язковий до виконання

Постанова Кабміну про впровадження «карантину вихідного дня» – обов'язкова для виконання та не потребує додаткових погоджень місцевої влади. Про це заявили в ОДА у відповідь на позицію влади Рівного. У мерії раніше зазначили, що рішення про такий карантин на вихідних розглядатимуть не раніше понеділка, 16 листопада, пише Суспільне.

Зранку 12 листопада мер дав 20-секундний відеокоментар, в якому зазначив, що міська комісія, де вирішуватимуть це питання, збереться у понеділок.

Водночас мер зауважив, що 12 листопада буде ще й селекторна нарада в ОДА, де також обговорюватимуть це питання.

Після заяви мера журналісти звернулись за коментарем в обласну державну адміністрацію. В 14-й дня там відповіли: досі чекають офіційної постанови уряду про «карантин вихідного дня». Також уточнили: додаткових погоджень це не потребує.

Постанова Кабміну носить характер прямої дії. Тобто всі ті заходи, які передбачені по заборонах і винятках постановою Кабміну  чітко регламентовані і не потребують додаткових коригувань з боку обласних чи міських комісій. Є єдиний підхід, по суті перехід від зонування на чотири зони, на єдиний критерій, який діє по всій Україні  це обмеження «помаранчевої» зони, де додається "карантин вихідного дня каже заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Він додав, що у обладміністрації чекають офіційної публікації остаточної редакції постанови, після чого її донесуть до відома підприємцям.

Ігор Тимошенко також нагадав, що «карантином вихідного дня» уряд намагається обмежити та скоротити соціальні контакти, які збільшуються в закладах громадського харчування на вихідних. Це рішення прийняли на основі пропозиції Міністерства охорони здоров'я.

— Ми розуміємо те, що для підприємств це дуже болісно – закриватися у вихідні дні. Разом з тим, та невтішна статистика по зростанню кількості хворих, померлих, тяжко хворих, говорить про те, що один з найбільш ефективних заходів  обмеження роботи закладів громадського харчування,  сказав журналістам Ігор Тимошенко.

Також він додав, що РОДА співпрацюватиме з Кабінетом міністрів, надаючи свої пропозиції «аби захистити бізнес та збалансувати медичну системуч».

Після того, як у ОДА озвучили позицію та безапеляційність виконання урядової постанови, Суспільне звернулось у міськраду за уточненням. Після консультацій із міським головою речник Рівнеради Микола Прокопчук повідомив: позиція у них незмінна і міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розглядатиме це питання вже після вихідних.

Поліція уточнила, як діятимуть найближчими вихідними вони, зважаючи на певний дисонанс у позиціях влади Рівного і області. У пресслужбі надали таку відповідь:

— Поліцейські у межах наданих повноважень реагуватимуть на порушення законодавства та у складі мобільних груп і надалі перевірятимуть суб’єкти господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень, — сказали в поліції.

Читайте також: Мер Рівного пояснив, як можуть пройти субота й неділя

Читайте також: Що відбувається у наших мізках під час сну?

Читайте також: У ВР назвали умову для введення повного локдауну в Україні

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі