Кладовище у Рівному розширять на 12 га

Кладовище у Рівному розширять на 12 га
0
Кладовище у Рівному розширять на 12 га

Рівняни неодноразово зверталися до міської влади із проханням розширити землю для поховання, адже території на кладовищі «Нове» стає обмаль. Особливо динаміка смертності збільшилася у період пандемії, а саме вдвічі.

Міський голова Рівного Олександр  Третяк повідомив у своєму телеграм каналі про те, що комунальне підприємство Спецкомбінат Ритуальна служба і особисто директор - Микола Володько ставив питання про те, що скоро матимемо брак місць для поховань у місті.

«Ми розпочали роботу щодо пошуку прилеглих земельних ділянок, за рахунок прилеглих до кладовища ділянок. Всі вони знаходяться у власності людей, тому ми впродовж декількох місяців  вели важкі перемовини з власниками і досягли результатів. Зараз процес домовленостей, перемовин ще триває, але він вже практично підходить до завершення. Є розуміння людей, які є власниками земельних ділянок, вони готові передати їх у власність міста. Це буде зроблено в форматі обміну»,  – зазначив міський голова.

А саме йдеться про 12 га землі, яких, на думку міської влади, буде достатньо в умовах стійкого рівня смертності та вистачить на 10 років.

«Паралельно з цим ми можемо говорити про будівництво крематорію, шукати варіанти, але це справа не одного року. Вона потребує не тільки коштів, а і змін у свідомості людей, щоб запровадити європейську практику крематоріїв, яка вже ж є в багатьох країнах світу», – додав Олександр Третяк.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі