Командувачі України та Польщі обговорили загрози через розміщення «вагнерівців» у Білорусі

Командувачі України та Польщі обговорили загрози через розміщення «вагнерівців» у Білорусі
0
Командувачі України та Польщі обговорили загрози через розміщення «вагнерівців» у Білорусі
Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв зустрівся з командувачем Оперативного командування видів ЗС Польщі Томашем Піотровским. Обговорювали, зокрема, «вагнерівців» у Білорусі.


Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних Сил ЗСУ.

 

Генерали обговорили перспективні напрями двосторонньої співпраці, безпекову ситуацію в регіоні, а також шляхи надання допомоги Україні.

 

Окрім того, під час розмови розглянули комплекс питань, пов'язаних із можливими викликами та загрозами через розміщення у Білорусі найманців ПВК «Вагнер». Наєв наголосив, що важливо продовжувати обмін інформацією та досвідом організації бойової роботи на пунктах управління.

 

Командувач ЗСУ розповів про особливості практичного застосування різних видів іноземного озброєння та зазначив про необхідність додаткового навчання підпорядкованого особового складу з експлуатації та ремонту зразків військової техніки польського виробництва.

 

Як зазначається, генерал Піотровський підтримав цю ініціативу. А також — висловив повагу мужній боротьбі українського народу та ЗСУ проти росії, запевнивши в постійному та всебічному сприянні. Зі свого боку, генерал-лейтенант Сергій Наєв подякував польському колезі за значну допомогу Україні у відстоюванні своєї незалежності та свободи.

 
«Вагнерівці» у Білорусі

Найманці російської ПВК «Вагнер» почали дислокуватися на території Білорусі після невдалої спроби «заколоту» в червні — це було однією з умов домовленостей із кремлем.

 

У Білорусі заявили, що хочуть перейняти у «вагнерівців» бойовий досвід, та оголосили спільні військові навчання білоруських військових із бойовиками ПВК на полігоні «Брестський» поблизу кордону з Польщею.

 

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» та українські прикордонники тим часом фіксували переміщення колон легкових і вантажних автомобілів, імовірно, ПВК «Вагнер».

 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про рух бойовиків приватної військової компанії «Вагнер» до Сувальського перешийка — території, яка одночасно з'єднує територію Балтійських країн із Польщею та рештою країн НАТО, а також відмежовує територію російської Калінінградської області й Білорусі.

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко тим часом «пожартував» про плани ПВК «Вагнер» піти «на екскурсію» до Польщі, але згодом заявив, що йому Сувальський перешийок «тисячу років не треба».

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі