Комендантської години на Рівненщині на час надзвичайного стану не планується: головне сьогодні

Комендантської години на Рівненщині на час надзвичайного стану не планується: головне сьогодні
0
Комендантської години на Рівненщині на час надзвичайного стану не планується: головне сьогодні

Комендантської години на території Рівненщини після офіційного введення надзвичайного стану не планується. Про це 23 лютого на брифінгу заявив голова ОДА Віталій Коваль, який тепер є керівником місцевого оперативного штабу. Він також закликав довіряти лише офіційним джерелам інформації. Журналісти Суспільного зібрали основні тези брифінгу.

Надзвичайний стан: що чекає

Брифінг за участі влади та силовиків розпочався по 14:00. Коваль сказав, що перед тим відбулась нарада з Офісом президента, де були керівники ОДА, міст обласного значення та інші.

«Відсьогодні в області починає роботу оперативний штаб. Ми будемо щодня на брифінгах о десятій ранку про все інформувати громадян», — сказав Віталій Коваль.

Голова ОДА є керівником оперативного штабу. У склад ходять керівники силових структур, мер Рівного, голова облради.

«Комендантська година в Рівненській області застосовуватись не буде, як і в інших регіонах. Встановлюється посилений контроль в'їздів та виїздів з територій міст і областей, може обмежуватись рух транспортних засобів та їх огляд. Встановлюється заборона проведення мітингів, страйків», — сказав Коваль.

Водночас він уточнив, що заплановані спортивні заходи поки не скасовують. Що ж до механізму перевезень громадським транспортом, то його ще пропрацюють.

«Закликаю жителів області довіряти лише офіційним джерелам інформації. Все актуальне будемо розміщувати на сторінці Рівненської ОДА. Іде інформаційна війна, у тому числі, тому не довіряймо фейкам», — наголосив голова ОДА.

Повна версія брифінгу:

Тероборона та резервісти

Найближчим часом проведуть навчання резервістів. Начальник Регіонального управління Сил тероборони «Захід» Олександр Кяго зробив звернення до жителів:

«Прохання до громадян Рівного і області: всі, які будуть залучені до військових зборів – щоб вони не ховалися. Це підготовчі заходи, визначені планами і термінами. Кожен чоловік має мати досвід в триманні зброї, виконанні заходів у разі загострення», — сказав Кяго.

Командир бригади територіальної оборони Рівненщини Олександр Цись
повідомив, що військові почали підготовку до проведення навчальних зборів.

«Відсьогодні починаємо здійснювати оповіщення резервістів, які входять до територіального резерву. Хочу наголосити, що необхідна активність, а в ході навчальних зборів треба отримати максимальну практику щодо виконання завдань тероборони в межах нашої області», — сказав Цись.

Навчання, документи тощо

Щодо обмеження у навчанні, то наразі про це не йдеться. Відповідні рішення прийматимуть, зважаючи на обстановку. Міський голова Рівного Олександр Третяк уточнив, що налагоджена система так званих «посильних» на випадок, якщо виникнуть проблеми зі зв’язком.

Також керівник штабу закликав не знімати та не викладати в мережу фото чи відео із переміщенням військової техніки.

Керівник Нацполіції області Олексій Камишанський закликав громадян бути із документами, що посвідчують особу. Також додав, що можливі перевірки транспорту на предмет заборонених речей.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони погодила запровадження надзвичайного стану по всій країні, крім двох напівокупованих областей: Донецької та Луганської. Державна прикордонна служба вводить обмеження на перебування районах, що межують з Росією та Білоруссю. Серед іншого забороняється перебувати там у нічний час, їздити автівками по бездоріжжю та знімати на камеру.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі