Комісія ТЕБ і НС визначилася з обмеженнями для м. Рівного

Комісія ТЕБ і НС визначилася з обмеженнями для м. Рівного
0
Комісія ТЕБ і НС визначилася з обмеженнями для м. Рівного

Сьогодні на засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) прийняла низку рішень щодо протидії поширення коронавірусу. Зокрема, йдеться про рекомендації відмовитися від проведення запланованих масових заходів.

Лікарня

Як повідомляють журналісти Суспільного, на брифінгу за підсумками засідання мер Олександр Третяк оголосив, що міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення звернутися до обласної комісії з вимогою терміново розгорнути для прийому хворих із COVID обласну лікарню.

«Міська лікарня має подбати про своїх мешканців, які є в нашій громаді. І ми змушені будемо прийняти рішення приймати тільки мешканців нашої громади. Не з Костополя, не з Здолбунова чи інших міст і селищ. Нас зобов'язані почути керівники обласного рівня, бо це вже просто переходить всі межі. У ЦМЛ медики вже рік борються з ковідом, там перепрофілювались і профільні лікарі рік не можуть оперувати людей. Практика втрачається», – сказав Олександр Третяк.

У центральній міській лікарні, каже посадовець, 300 ліжкомісць для хворих на COVID-19. Майже 200 з них вже зайняті.

Масові заходи

Організаторам масових заходів рекомендували їх не проводити. Це стосуватиметься усіх звернень, які надходили чи надійдуть найближчим часом.

«Були подані заявки, зокрема, хода Православної церкви московського патріархату, проведення свята виробника крафтового пива на проспекті Миру. Рекомендували не проводити», – зазначив Третяк.

На уточнювальне питання журналістів, чому лише рекомендували не проводити, а не заборонили, міський голова пояснив, що поки місто офіційно у «жовтій» зоні карантину, то проводити масові заходи з дотриманням усіх санепідемнорм можна. Щоправда, із організаторами проведуть перемовини, аби вони все ж поставились до ситуації серйозно.

Комісія ТЕБ і НС проходила в режимі онлайн

«
Комісія прийняла рішення рекомендувати керівникам підприємств усіх форм власності максимально дотримуватися усіх заходів «жовтої» зони карантину. Де-юре ми в «жовтій» зоні, а де-факто – ми майже в «червоній» карантинній зоні», – сказав Олександр Третяк.

Навчання

Щодо шкіл та садочків, зазначив мер, найближчим часом вони працюватимуть у звичному режимі до прийняття рішення про перехід у «червону» зону карантину. Тоді відбудеться зупинка очного навчання.

Транспорт

Що стосується громадського транспорту, то комісія звернеться до патрульної поліції щодо посилення контролю маскового режиму та кількості пасажирів у салонах, – уточнив мер.

«Сьогодні прийняли поміжний варіант рішення. Ми вже чекаємо, що завтра прийме обласна комісія ТЕБ та НС. І цілком ймовірно, на основі їхнього рішення будемо приймати якісь свої локальні рішення», – зазначив Олександр Третяк.

Обласна комісія ТЕБ та НС засідатиме 17 березня об 11 годині. На ній можуть прийняти рішення про перехід до «червоної» зони, оминаючи «помаранчеву», – повідомив Олександр Третяк.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі